Îmbunătăţirea infrastructurii tehnologice în şcoli Proiect de peste 5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente IT, depus de municipalitatea topliţeană | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Învățământ »
Îmbunătăţirea infrastructurii tehnologice în şcoli
Proiect de peste 5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente IT, depus de municipalitatea topliţeană
<h5><i>Îmbunătăţirea infrastructurii tehnologice în şcoli</i></h5> Proiect de peste 5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente IT, depus de municipalitatea topliţeană

Îmbunătăţirea infrastructurii tehnologice în şcoli
Proiect de peste 5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente IT, depus de municipalitatea topliţeană

La sfârşitul anului trecut, municipiul Topliţa a depus un proiect în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente IT destinate unităţilor de învăţământ.

Dacă va fi aprobat proiectul, finanţarea se va face prin Programul Operaţional Competitivitate (POC) al Uniunii Europene, care oferă dispozitive digitale pentru şcoli.

Potrivit hotărârii de consiliu local, printre echipamentele care se doresc a fi achiziţionate se află: 1.913 tablete pentru uz şcolar, 110 laptop-uri, 25 de calculatoare desktop, 73 de sisteme all-in-one, 111 table interactive, 98 de ecrane de proiecţie. Pe listă se mai găsesc: camere web, proiectoare, routere wireless, precum şi tablete grafice.

Dacă proiectul va fi aprobat, de acestea vor beneficia 6 instituţii de învăţământ din Topliţa (Şcolile Gimnaziale „Andrei Şaguna”, „Sf. Ilie” şi „Miron Cristea”, Liceele „Kemény János” şi „O.C. Tăslăuanu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”), iar contribuţia municipalităţii va fi de 42.600 lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.