Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

De la cititori:Probleme semnalate în Colonia 1 din comuna Gălăuţaş | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate »
De la cititori:
Probleme semnalate în Colonia 1 din comuna Gălăuţaş
<h5><i>De la cititori:</i></h5>Probleme semnalate în Colonia 1 din comuna Gălăuţaş

De la cititori:
Probleme semnalate în Colonia 1 din comuna Gălăuţaş

  • Explicaţiile primăriei

În urma articolului publicat în data de 19 martie, despre comuna Gălăuţaş şi proiectele care vor avea loc în acest an, redacţia noastră a primit o sesizare cu privirile la Colonia 1 din această localitate. Potrivit informaţiilor primite de la un locuitor al comunei, Colonia 1 ar fi neglijată de autorităţi. S-a semnalat faptul că nu este asfalt, nu există loc de joacă pentru copii, iar întreţinerea spaţiilor verzi şi a curăţeniei nu se efectuează. „De ani de zile tot a promis că va face ceva, dar lasă totul în voia sorţii”.

În urma acestor reacţii apărute public, am solicitat punctul de vedere şi de la Primăria comunei Gălăuţaş. Primarul comunei, Radu Ţăran, a declarat publicaţiei noastre faptul că „pentru drumuri avem documentaţia, am depus la AFIR cerere de finanţare pentru proiectul respectiv. Acum câteva săptămâni au fost la faţa locului reprezentanţii de la AFIR şi speranţa este să primim finanţare. Aici intră şi alei, trotuare, un zid de protecţie la malul Mureşului de aproximativ 200 de metri”. Potrivit edilului, acest proiect a fost depus în cadrul mai multor programe, dar nu s-a primit finanţare.

În ceea ce priveşte locul de joacă, acesta poate fi făcut doar după ce va fi finalizat drumul. Primarul a declarat şi faptul că se fac constant acţiuni de ecologizare în cadrul comunei, cea mai recentă fiind pe malul râului Mureş şi pe marginea drumurilor comunale. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.