Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Probleme la Ştrandul Jigodin din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Probleme la Ştrandul Jigodin din Miercurea-Ciuc
Probleme la Ştrandul Jigodin din Miercurea-Ciuc

Probleme la Ştrandul Jigodin din Miercurea-Ciuc

În şedinţa ordinară ce a avut loc în data de 25 martie 2016, Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat rezilierea Contractului de asociere nr. 90/2000 încheiat între Consiliul local şi Clubul Sportiv „FAVORY” Sport Club, începând cu data de 1 aprilie 2016.

Imobilul, compus din teren în suprafaţă de 9.884 mp şi ştrand împreună cu terenuri de tenis, figurează în domeniul public al municipiului ca Bază de agrement. Prin Hotărârea 61/2000 – după cum se precizează în expunerea de motive – Consiliul local Miercurea-Ciuc a aprobat componenţa comisiei de comparare, evaluare şi adjudecare a ofertelor pentru alegerea unui asociat pentru modernizarea, întreţinerea şi exploatarea ştrandului şi a celor două terenuri de tenis de la Baza de agrement şi tratament Băile Jigodin. Ca urmare s-a încheiat Contractul de asociere nr. 90/2000. S-a întâmplat, însă, ca sub numărul 4945/2016 să fie înregistrată adresa Clubului Sportiv „FAVORY” Sport Club, în calitate de asociat, prin care comunică consimţământul în vederea rezilierii Contractului de asociere nr. 90/2000, având ca obiect modernizarea, întreţinerea şi exploatarea ştrandului şi a celor două terenuri de tenis aflate la Baza de agrement Băile Jigodin.

Drept urmare a rezilierii contractului de asociere va fi necesară demararea procedurii pentru închirierea/concesionarea ştrandului şi a celor două terenuri de tenis înaintea începerii sezonului de vară, motiv pentru care se va prelua ştrandul printr-un proces-verbal în care se va consemna situaţia actuală a imobilului la faţa locului.

Referitor la rezilierea contractului, consilierul (UDMR) Csucsi Róbert şi-a exprimat îngrijorarea, în opinia sa, această decizie de reziliere a contractului pune în pericol funcţionarea singurului ştrand din oraş. „Până când se va găsi un nou administrator şi se va face licitaţie va trebui să ne ocupăm cu responsabilitate de această problemă, Consiliul nu poate să-şi permită să lase oraşul fără singurul ştrand utilizabil din Miercurea-Ciuc” – a conchis consilierul.

Situaţia în care se află ştrandul de la Jigodin nu este în măsură să bucure pe cineva şi, în cazul în care temperaturile vor continua să crească şi ştrandul nu va fi deschis, pierderea va fi dublă: pe de o parte, nu se vor face încasări, iar pe de altă parte locuitorii municipiului vor fi lipsiţi de un loc în care ar putea face sport, ar putea face baie, ar putea să se bucure de aerul curat, ştrandul fiind situat într-o zonă unde nu ajunge poluarea. Nu ne rămâne decât să sperăm că se va găsi o soluţie bună, cât mai curând posibil.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.