Primele informații despre Rockstadt Extreme Fest 2019 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Timp Liber » Primele informații despre Rockstadt Extreme Fest 2019
Primele informații despre Rockstadt Extreme Fest 2019

Primele informații despre Rockstadt Extreme Fest 2019

Bilete și prima formație confirmată

Organizatorii unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzică rock din Europa de Sud-Est – Rockstadt Extreme Fest – au anunțat primele informații despre ediția de anul viitor, care se va desfășura în perioada 1-4 august.

După ce numele primei formații pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului a fost făcut public chiar pe parcursul evenimentului din acest an, astăzi organizatorii au emis un comunicat de presă legat de perioada desfășurării festivalului în 2019, cât și despre biletele puse în vânzare.

Astfel, „cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai faimos festival de metal din Romania, va avea loc între 1 – 4 august 2019, la poalele Cetății Râșnov (terenul de Biatlon de la baza cetății)”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește abonamentele pentru ediția de la anul, vor exista 5 perioade de pre-sale, pentru fiecare fiind disponibile câte o mie de bilete, acestea putând fi achiziționate de pe pagina de Internet a evenimentului (rockstadtextremefest.ro) sau din rețeaua iaBilet. În prima perioadă, care a început chiar astăzi și se va încheia pe 16 septembrie sau la terminarea celor o mie de bilete, abonamentele pot fi achiziționate cu 190 de lei.

A doua perioadă de pre-sale, care nu va depăși data de 21 octombrie, va cuprinde abonamente la prețul de  230 de lei.

Pentru a treia perioadă, ce se va încheia pe 13 ianuarie, abonamentele puse în vânzare vor costa 270 de lei.

Apoi, până pe 17 martie se vor putea achiziționa abonamente cu 310 de lei, acestea fiind disponibile pentru pre-sale 4.

Ultima perioadă de pre-sale se va întinde până pe 16 iunie sau până la epuizarea celor 1.000 de abonamente ce vor putea fi achiziționate la prețul de 350 de lei.

Organizatorii anunță că după această dată perioadă, cât și pe durata festivalului, abonamentele se vor putea cumpăra cu 390 de lei.

Noutatea ediției din 2019 este dată de introducerea biletelor pentru fiecare zi. Acestea vor fi puse în vânzare în jurul datei de 1 iulie și vor putea fi achiziționate la prețul de 220 de lei.

Paradise Lost, prima formație anunțată pentru ediția din 2019

În seara ultimei zile ale ediției din acest, organizatorii au anunțat prima formație care va urca pe scena festivalului în 2019. Este vorba de Paradise Lost, pionierii gothicului, cei care au ales să includă festival de la poalele cetății Râșnov pe harta concertelor susținute în contextul aniversării celor 30 de ani de existență.

Înființată în 1988 în Halifax, Marea Britanie, trupa e considerată fondatoare a stilului Gothic Metal, datorită albumului omonim lansat în 1991, ce a avut o influență majoră asupra mișcării metal din întreaga lume. În timp, sound-ul trupei a evoluat, încorporând diferite influențe, cum este cazul instrumentațiilor electronice pe care trupa le-a inclus în piesele de pe albumul „One Second” (1997). În anul următor, prin „Symbol of Life”, Paradise Lost a diminuat din nou prezența elementelor electronice în favoarea revenirii la stilul orientat pe chitară. Cel de-al 15-lea album, „Medusa” (2017), a adus la rândul său o schimbare de tonalitate, membri trupei declarând că este cel mai doom dintre toate pe care le-au făcut până în prezent.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.