Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon: Sunt nedumerit pentru că, alături de alţi zeci de mii de români, am aflat despre această iniţiativă din presă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Politic » Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon: Sunt nedumerit pentru că, alături de alţi zeci de mii de români, am aflat despre această iniţiativă din presă
Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon: Sunt nedumerit pentru că, alături de alţi zeci de mii de români, am aflat despre această iniţiativă din presă

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon: Sunt nedumerit pentru că, alături de alţi zeci de mii de români, am aflat despre această iniţiativă din presă

Întrebat despre recenta hotărâre a Consiliului Judeţean despre aprobarea steagului judeţului, primarul municipiului Topliţa, ing. Stelu Platon, spunea că este nedumerit de faptul cum se poate ca de o asemenea hotărâre, care în mod normal ar fi trebuit să aibă o largă consultare publică, populaţia din zona Topliţei să afle doar din presă.

„Atunci când se aprobă un asemenea tip de reprezentare, în primul rând, trebuie să existe o consultare a populaţiei. Ori, cum spuneam, noi, topliţenii, inclusiv eu, primarul, am aflat din presă despre această iniţiativă”, declara Stelu Platon.

„Dar – continua acesta – sunt convins că nici populaţia maghiară nu a fost consultată. Este în mod cert o iniţiativă a unui grup de lideri ai maghiarimii care au un program bine pus la punct cu aşa-zisul ţinut secuiesc. Face parte din context”.

Primarul municipiului Topliţa şi-a manifestat speranţa că Prefectura va ataca în contencios această hotărâre, mai ales că, sublinia acesta, multe alte hotărâri sunt atacate de către Instituţia Prefectului.

„Sper că Prefectura va găsi soluţia să întoarcă o asemenea iniţiativă, mai ales că în ultima vreme este extrem de atentă la tot felul de hotărâri – mă pronunţ aici la hotărârile Consiliului local Topliţa. S-a ajuns în situaţia în care o treime din hotărâri, inclusiv, de pildă, premierea olimpicilor, să fie respinse. Aşa că, cred, vigilenţa Prefecturii va fi la fel de ridicată şi vor contesta, sper, în contencios.

Dar eu sunt, în primul rând, nedumerit pentru că fac parte din judeţul Harghita alături de încă vreo 40.000 de români şi că noi, cel puţin zona aceasta, am aflat despre această iniţiativă din presă”, preciza Stelu Platon. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.