Preşedintele UNPR Harghita, despre adoptarea steagului secuiesc ca drapel al judeţului: Mie, ca român, îmi calcă demnitatea în picioare | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Politic » Preşedintele UNPR Harghita, despre adoptarea steagului secuiesc ca drapel al judeţului: Mie, ca român, îmi calcă demnitatea în picioare
Preşedintele UNPR Harghita, despre adoptarea steagului secuiesc ca drapel al judeţului: Mie, ca român, îmi calcă demnitatea în picioare

Preşedintele UNPR Harghita, despre adoptarea steagului secuiesc ca drapel al judeţului: Mie, ca român, îmi calcă demnitatea în picioare

Claudiu Sere îl avertizează pe preşedintele CJ că nu respectă o decizie judecătorească şi „poate să fie tras la răspundere”

 

Preşedintele UNPR Harghita, Claudiu Sere, a criticat, la rândul său, hotărârea „netrebnică” prin care Consiliul Judeţean a aprobat drapelul judeţului, care nu conţine nici un element care să-i reprezinte pe români, şi i-a solicitat în mod public prefectului să o atace în contencios-administrativ, considerând că lui, ca român, îi este călcată în picioare demnitatea. „Îl rog în mod public pe prefectul judeţului Harghita, şi o să o fac şi în mod personal, să atace această hotărâre netrebnică în contencios-administrativ şi îi aduc aminte domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita că există o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Târgu-Mureş, care a declarat ilegal acest steag, care nu conţine nici un element care să îi reprezinte pe românii din acest judeţ. În acest moment, dânsul nu respectă această hotărâre şi poate să fie tras la răspundere”, a declarat şeful UNPR.

De asemenea, Claudiu Sere a afirmat că prin această hotărâre „mie, ca român, îmi calcă demnitatea în picioare” şi îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean să-şi revizuiască comportamentul, în contextul deciziei instanţei.

„Nu vrem să se creeze o altă hărţuire a populaţiei româneşti şi îl rog pe această cale pe Borboly Csaba să îşi revizuiască comportamentul în contextul deciziei Curţii de Apel Târgu-Mureş. Nu de alta, dar în judeţul Harghita sunt arborate ilegal atât steaguri ale aşa-zisului ţinut secuiesc, cât şi steaguri tricolore în culorile Ungariei, roşu-alb-verde. Poate că cineva, până la urmă, ministrul de Interne şi alte autorităţi ale statului vor lua măsurile care se impun şi în acest judeţ”, a spus preşedintele UNPR.

Şeful UNPR consideră că iniţiatorii acestei hotărâri au dat dovadă de rea-credinţă ţinând şedinţa de Consiliu Judeţean la Zetea, „unde românii sunt cvasi-inexistenţi”. „Un alt element de rea-credinţă al iniţiatorilor este şi faptul că şedinţa în care s-a pus în discuţie aprobarea steagului judeţului s-a ţinut la Zetea, unde românii sunt cvasi-inexistenţi. Îl felicit pe domnul Proca pentru atitudinea sa. Amendamentul depus şi dăruirea cu care l-a susţinut sunt gesturi extraordinare. Trebuie să remarc, însă, pasivitatea consilierilor judeţeni români, mi se pare cam puţin din partea lor în ultimii patru ani”, a conchis Claudiu Sere.

Reamintim că în şedinţa de Consiliu Judeţean ce a avut loc vinerea trecută a fost aprobat steagul secuiesc ca drapel al judeţului, consilierii judeţeni nefiind de acord cu nici un simbol care să-i reprezinte pe români. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Eu îi propun dlui Kelemen Hunor să trimită o scrisoare ambasadelor occidentale din București prin care să se plângă de această provocare la adresa românilor! Ar fi un gest de mare europenist și lider de partid civilizat, așa cum i se pare lui că este! Iar dlui Borboly propun să i se decerneze Premiul Nobel pentru Pace! Ca să știm o treabă! Rușine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.