Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de propria primărie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Politic » Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de propria primărie
Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de propria primărie

Primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de propria primărie

Acest lucru a provocat un scandal în interiorul Partidului Civic Maghiar, din care face parte edilul, iar PCM l-a schimbat din funcţia de preşedinte al Filialei Odorheiu Secuiesc pentru că şi-a denunţat la Parchet opt angajaţi

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Gálfi Árpád, s-a adresat procurorilor cu privire la o achiziţie publică derulată chiar de către instituţia pe care o conduce. Partidul Civic Maghiar (PCM), a cărui filială locală din Odorheiu Secuiesc o conducea, l-a schimbat din funcţie.

Biroul de presă al Primăriei Odorheiu Secuiesc a transmis un răspuns scris agenţiei ungare de presă MTI: Gálfi Árpád a avut suspiciuni de ilegalitate cu privire la o investiţie derulată anul trecut la Băile Seiche, motiv pentru care a cerut comisiei de specialitate din cadrul primăriei să verifice contractele derulate de departamentul de investiţii. Aceasta a constatat, într-un raport, că este obligatorie sesizarea instituţiilor statului, motiv pentru care primarul s-a adresat Parchetului.

Marţi, PCM a anunţat: din cauza plângerii penale de la DNA, printre altele, primarul este cercetat disciplinar de forurile interne ale partidului. Luni, PCM Odorheiu Secuiesc l-a schimbat pe Gálfi din funcţia de preşedinte.

„Partidul Civic Maghiar condamnă profund faptul că Gálfi Árpád, în calitate de primar, şi-a denunţat opt angajaţi şi pe viceprimar, precum şi trei firme din Odorheiu Secuiesc la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în ciuda faptului că ar fi existat şi alte căi juridice pentru rezolvarea cauzei”, se arată în comunicatul PCM.

Potrivit MTI, partidul îi mai reproşează edilului-şef că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de preşedinte al filialei locale, luând decizii în nume personal, fără consultări.

Filiala de partid a decis la şedinţa de luni după-amiază schimbarea lui Gálfi Árpád din funcţie şi alegerea unui nou preşedinte, după ce acesta şi o parte din membri au părăsit şedinţa.

Marţi, într-un mesaj postat pe Facebook, primarul a anunţat: pe ordinea de zi a şedinţei de luni nu apăreau alegeri sau schimbări din funcţie. În opinia sa, şedinţa s-a încheiat în momentul în care s-a semnat procesul-verbal înaintea plecării sale.

Politicianul crede: cei care au mai rămas, au participat la „o discuţie în afara cadrului statutar”.

 

Gálfi Árpád acuză grupul de interese al fostului primar Szász Jenő, care a reacţionat la poziţiile sale faţă de firma de prelucrare a deşeurilor RDE Harghita

Potrivit portalului local de ştiri Uh.ro, citat de MTI, Gálfi Árpád a atribuit atacul împotriva sa grupului de interese al fostului primar din Odorheiu Secuiesc, Szász Jenő. Gálfi a afirmat: acestui grup nu i-a convenit că a fost schimbat furnizorul de apă al urbei şi că el a apărat interesele Odorheiului în faţa firmei de prelucrare a deşeurilor RDE Harghita, care îşi desfăşoară activitatea la periferia localităţii. Firma a fost creată pentru prelucrarea gunoiului localităţilor limitrofe, însă aceasta a preluat şi deşeuri din afara judeţului Harghita, iar rampa aproape că a ajuns la capacitatea maximă. Primarul a declarat că acest grup de interese se aştepta ca el să acţioneze contrar legii sau contrar intereselor municipiului.

Gálfi Árpád se află la primul mandat şi a fost ales primar în 2016, fiind candidatul comun al PCM şi al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.