Primarul din Miercurea Ciuc, executat silit | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Primarul din Miercurea Ciuc, executat silit
Primarul din Miercurea Ciuc, executat silit

Primarul din Miercurea Ciuc, executat silit

ANAF a demarat procedura executării silite împotriva primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, după ce edilul a fost amendat pentru nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti definitive

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Harghita a demarat procedura executării silite împotriva primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, după ce edilul a fost amendat cu suma de 75.130 lei pentru nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti definitive – scrie Dan Tanasă pe blogul său.

„În luna septembrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins recursul declarat de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, împotriva sentinţei Tribunalului Harghita din luna martie 2017 prin care acesta a fost obligat de instanţă să îndepărteze steagul secuiesc şi steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal. În acest dosar, primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost obligat să plătească Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa suma de 1.050 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Pentru că a refuzat să pună în executare de bună-voie o sentinţă definitivă, Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, în calitate de preşedinte, a solicitat Tribunalului Harghita amendarea primarului UDMR din Miercurea Ciuc. Instanţa harghiteană a admis în luna iunie 2018, în parte cererea ADEC şi a dispus amendarea primarului UDMR cu suma de 75.130 lei.

Primarul Ráduly Róbert-Kálmán a formulat recurs împotriva sentinţei Tribunalului Harghita prin care a fost amendat pentru că a refuzat să pună în executare o sentinţă definitivă. Curtea de Apel Târgu Mureş a respins însă recursul primarului UDMR, care este obligat, definitiv, să plătească această amendă din buzunarul său personal.

Sentinţa Tribunalului Harghita a fost comunicată Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Harghita, care a demarat procedura executării silite împotriva edilului UDMR din Miercurea Ciuc pentru a-l obliga pe acesta să plătească amenda de 75.130 lei”.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Deschid o bere in cinstea acestei stiri. De data asta va simti amenda, nu ce a fost pana acum. Nu cred ca nu o sa-l doara la buzunar, oricati bani ar avea jigodia.

  2. Dacă omul nu are bun simț, atunci trebuie obligat să respecte legea. Și nu numai dl.primar, ci și cei care îl încurajează si susțin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.