Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gard electric montat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru a ţine urşii la distanţă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Gard electric montat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru a ţine urşii la distanţă
Gard electric montat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru a ţine urşii la distanţă
??

Gard electric montat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru a ţine urşii la distanţă

Un gard electric a fost montat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru a ţine la distanţă urşii care au venit de mai multe ori în curtea unităţii medicale.

Gardul a fost montat pe o lungime de 600 de metri şi dispune de panouri de avertizare, deocamdată în limba română, dar urmează să fie instalate şi în limba maghiară.

În spatele spitalului, panourile de avertizare se află montate la fiecare 50 de metri, iar în jurul curţii din faţă – mai frecventată de pacienţi şi personal – la fiecare 40-50 de metri, se afirmă într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Executantul lucrării este o firmă din localitatea Sânsimion, care răspunde şi de mentenanţa instalaţiei. Conform administratorului firmei, amperajul din instalaţie nu pune în pericol viaţa oamenilor sau a animalelor şi nu cauzează răni.

Experienţa firmei de specialitate arată că gardul electric respinge urşii, animalul se sperie de impulsurile electrice şi nu se mai întoarce în locul respectiv.

„Montarea gardului electric a costat 2.600 de lei şi a fost necesară pentru că în curtea spitalului au pătruns cu regularitate urşi. Nu au cauzat incidente, dar pentru protecţia pacienţilor şi a personalului a fost necesară această măsură de precauţie”, a precizat dr. Konrád Judit, managerul spitalului, citată în comunicatul menţionat.

Conducerea spitalului roagă pacienţii şi personalul spitalului să fie precauţi în apropierea gardului electric.

Mai mulţi urşi au fost văzuţi în zona din apropierea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, în majoritatea situaţiilor animalele fiind alungate de către echipaje de jandarmi.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.