Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Percheziții în Miercurea-Ciuc (2): Primarul din Miercurea Ciuc ar fi primit lunar 10.000 de euro de la firma care taxează locurile de parcare (surse) | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Percheziții în Miercurea-Ciuc (2): Primarul din Miercurea Ciuc ar fi primit lunar 10.000 de euro de la firma care taxează locurile de parcare (surse)
Percheziții în Miercurea-Ciuc (2): Primarul din Miercurea Ciuc ar fi primit lunar 10.000 de euro de la firma care taxează locurile de parcare (surse)

Percheziții în Miercurea-Ciuc (2): Primarul din Miercurea Ciuc ar fi primit lunar 10.000 de euro de la firma care taxează locurile de parcare (surse)

Primarul din Miercurea-Ciuc, Raduly Róbert Kálmán, ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse judiciare.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții la sediul Primăriei Miercurea Ciuc, la locuințele primarului Raduly Róbert Kálmán și viceprimarului Domokos Szőke, dar și la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureș Insolvency Specialists.

Sursele citate susțin că în cauză sunt implicate firme și interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare.

Potrivit acestora, firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să le acorde facilități pentru concesionarea locurilor de parcare și chiar a dat dreptul acestei societăți să amendeze șoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obținerii autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.

Aceleași surse au menționat că ar exista suspiciuni față de edil și pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean la CJ Harghita, cu care se află în relații apropiate.

De asemenea, Raduly Róbert Kálmán ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect „servicii de telefonice mobilă” în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și „sponsorizare”, într-un cont bancar aparținând unei firme având ca acționar/administrator o persoană de încredere. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.