Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Percheziţii în Miercurea-Ciuc (1): Finanţarea amenajării unui parc a fost supradimensionată de 100 de ori (surse) | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Percheziţii în Miercurea-Ciuc (1): Finanţarea amenajării unui parc a fost supradimensionată de 100 de ori (surse)
Percheziţii în Miercurea-Ciuc (1): Finanţarea amenajării unui parc a fost supradimensionată de 100 de ori (surse)

Percheziţii în Miercurea-Ciuc (1): Finanţarea amenajării unui parc a fost supradimensionată de 100 de ori (surse)

Szőke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea-Ciuc, este suspectat că ar fi favorizat la licitaţie o firmă care a obţinut contractul de amenajare a unui parc, proiect a cărui finanţare a fost supradimensionată de 100 de ori, potrivit unor surse judiciare.

Viceprimarul Szőke, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, ar fi favorizat societatea bucureşteană Garden Center Group, care a primit un contract de lucrări în valoare estimată de peste 1,3 milioane de lei, cofinanţat din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu. Lucrările au constat în curăţarea de gunoaie a unei zone verzi şi amenajarea unui parc de mici dimensiuni.

Conform aceloraşi surse, administraţia locală Miercurea-Ciuc a acceptat, după finalizarea proiectului, plăţi pentru lucrări aferente unei suprafeţe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală.

În urma plăţilor nejustificate, bugetele Ministerului Mediului şi municipiului Miercurea-Ciuc ar fi fost prejudiciate cu cel puţin 188.000 de lei. Prejudiciul ar fi fost produs în condiţiile în care viceprimarul ar fi ştiut că suprafaţa reală a zonei amenajate era cu mult mai mică decât cea pentru care a semnat actele de aprobare a cheltuielilor.(Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.