Primarul comunei Satu Mare, internat în spital după ce a fost înjunghiat de un localnic | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Primarul comunei Satu Mare, internat în spital după ce a fost înjunghiat de un localnic
Primarul comunei Satu Mare, internat în spital după ce a fost înjunghiat de un localnic

Primarul comunei Satu Mare, internat în spital după ce a fost înjunghiat de un localnic

Primarul comunei Satu Mare, Kovács Imre, a ajuns joi seara la spital după ce a fost înjunghiat de un localnic căruia i-a atras atenția că și-a dus animalele la pășunat într-un loc interzis, conform Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, în data de 5 aprilie, Consiliul Local din Satu Mare a interzis pășunatul animalelor pe terenurile aparținând comunei.

Joi seara, primarul a fost anunțat că un localnic a lăsat pe o pășune din sat mai multe vaci, motiv pentru care s-a dus la locul respectiv, însoțit de viceprimar, un consilier local și un cetățean. Kovács Imre i-a spus proprietarului animalelor că pășunatul este interzis în acea zonă și să-și ducă vacile acasă, moment în care acesta s-a apropiat de el și i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit, după care a fugit.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță care l-a transportat pe primar la Spitalul Municipal din Odorheiu-Secuiesc, unde a fost internat cu mai multe plăgi pe brațe și umeri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a confirmat că în comună a existat o agresiune și că polițiștii se află în căutarea autorului.

„Am fost sesizați cu privire la o agresiune comisă pe raza comunei Satu Mare. Din primele cercetări rezultă că în urma unor neînțelegeri privind pășunatul, un localnic de 41 ani l-a înțepat cu un obiect contondent pe consăteanul său, de 30 ani. Polițiștii desfășoară în continuare activități specifice în vederea prinderii celui în cauză, cercetările fiind desfășurate sub coordonarea procurorului, privind săvârșirea infracțiunii de ultraj.”, a declarat Gheorghe Filip.

El a adăugat că starea victimei este stabilă și este în afara oricărui pericol.

Agresiunea asupra primarului a fost confirmată și de președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, care a spus că a discutat cu Kovács Imre și că acesta are tăieturi „chiar și de 8 centimetri, întrucât a încercat să se apere”.

Borboly a precizat că a aflat de la șeful IPJ Harghita că agresorul se afla în stare de ebrietate și că acum se încearcă prinderea sa.

Președintele CJ Harghita a mai spus că în mai multe zone din județ există probleme legate de pășunat, întrucât a crescut numărul efectivelor de animale și că intenționează să convoace o ședință cu primarii pentru a găsi soluții de rezolvare a acestor situații.

„Domnul primar mi-a zis că ar fi bine să facem public acest lucru, pentru că viața omului este pusă în pericol pentru niște bani sau câteva animale. (…) Intenționez ca, după Paști, să convocăm primarii din județ pentru a avea o discuție, pentru că și aici există un vid legislativ care trebuie umplut, având în vedere că primarii au obligații, dar nu au cu ce să le realizeze”, a declarat Borboly Csaba. (Gina ȘTEFAN, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Eu cred că primarul a fost atacat de un urs, sau de un extraterestru, din moment ce nu are nume!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.