Topliţa: Program de aproape 7 milioane de lei pe apă-canal | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Topliţa: Program de aproape 7 milioane de lei pe apă-canal
Topliţa: Program de aproape 7 milioane de lei pe apă-canal

Topliţa: Program de aproape 7 milioane de lei pe apă-canal

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, preciza că speră ca în acest an oraşul să poată accesa o finanţare prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) de 7 milioane de lei, care ar putea rezolva una dintre problemele grave ale urbei.

„Noi – spunea acesta – am construit în urmă cu 3-4 ani, prin Compania Naţională de Investiţii, o staţie de epurare modernă, o investiţie cu co-finanţare din partea noastră. Din păcate, conductele care descarcă canalizarea din oraş – canalizare care s-a extins cu aproape 50 de km în ultimii 8-9 ani – nu mai fac faţă, sunt conducte din beton, care s-au colmatat şi prin acest program, în primul rând, rezolvăm problema acestor conducte”. Astfel, dacă se va reuşi accesarea programului, în Topliţa se vor înlocui conductele pe o distanţă de câţiva kilometri.

O altă investiţie avută în plan de către municipalitatea topliţeană în acest an se referă la asfaltarea unor drumuri. După ce anul trecut s-a reuşit închiderea unui proiect realizat tot pe PNDL, în valoare de peste 6 milioane de lei, acum se doreşte depunerea altuia, în valoare de 4 milioane de lei.

Dacă aceste două proiecte derulate prin PNDL, spunea Stelu Platon, s-ar demara, atunci ar uşura foarte mult finanţarea celorlalte proiecte. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.