Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primarul comunei Mădăraş este bun de plată | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Primarul comunei Mădăraş este bun de plată
Primarul comunei Mădăraş este bun de plată

Primarul comunei Mădăraş este bun de plată

 Biró László trebuie să achite 40.000 de lei plus penalizări pentru fiecare zi de întârziere

Dan Tanasă scria pe blogul său că luni, 28 martie, Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins apelul formulat de primarul comunei Mădăraş împotriva sentinţei Tribunalului Harghita care a dispus amendarea lui Biró László pentru refuzul de a pune în executare o sentinţă definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei de pe sediul instituţiei pe care o conduce.

Prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, a precizat că valoarea amenzii pe care edilul trebuie să o plătească în solidar (n.r.­ – din buzunarul lui şi nu din bugetul localităţii) este de 40.000 de lei, la care se vor adăuga penalităţi de întârziere pentru fiecare zi de neplată. De asemenea, cel care va trebui să pună în aplicare sentinţa va fi executorul judecătoresc al instanţei, cel mai probabil din cadrul Tribunalului Harghita.

În sentinţa din 3 februarie, Tribunalul Harghita obliga „pârâtul primarul comunei Mădăraş, Biró László, la plata unei amenzi în favoarea statului, reprezentând 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, calculată de la data de 19 iulie 2014 până la data de 28 mai 2015, la care se adaugă suma aferentă pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în executare a dispozitivului sentinţei civile nr. 561/25.02.2014 a Tribunalului Harghita”.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Si in tarile vestice educatia a fost realizata in sute de ani cu aplicarea legii si a amenzilor, nu ca ei respecta legile asa din nascare.Asa si cu astia, se pare ca altfel nu pot intelege sa respecte legile decat daca ii arzi la buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.