Primăria municipiului Topliţa îndeamnă cetăţenii să completeze un chestionar privind Planul Urbanistic General | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Primăria municipiului Topliţa îndeamnă cetăţenii să completeze un chestionar privind Planul Urbanistic General
Primăria municipiului Topliţa îndeamnă cetăţenii să completeze un chestionar privind Planul Urbanistic General

Primăria municipiului Topliţa îndeamnă cetăţenii să completeze un chestionar privind Planul Urbanistic General

Chestionarul este dedicat locuitorilor municipiului Topliţa şi face parte dintr-un studiu sociologic prin care sunt analizate nevoile cetăţenilor şi oportunităţile de dezvoltare ale localităţii.

Timpul de parcurgere al chestionarului este de aproximativ 8 minute, chestionarul este anonim, iar răspunsurile confidenţiale.

În primele întrebări ale chestionarului, respondenţii trebuie să menţioneze zona în care locuiesc, după care să răspundă la câteva întrebări legate de aspecte ale municipiului, cât de mulţumiţi sau nemulţumiţi sunt de acestea. Sunt întrebări prin care se doreşte să se afle satisfacţia locuitorilor despre atmosfera generală, siguranţă, starea străzilor, aspectul clădirilor, unităţile medicale, locurile de joacă, transportul în comun, numărul de şcoli/grădiniţe existente etc.

Următoarele întrebări fac referire la probleme cu care se confruntă municipiul, locuitorii fiind rugaţi să precizeze 3 probleme principale în funcţionarea actuală a oraşului. Printre variantele de răspuns se precizează: lipsa spaţiilor verzi, numărul mare de maşini, poluarea aerului, calitatea slabă a educaţiei, sărăcia, costul ridicat al vieţii etc. Cetăţenii au ocazia să aleagă 3 intervenţii care ar trebui realizate cu prioritate în municipiul Topliţa.

În cadrul chestionarului, respondenţii au ocazia să precizeze şi locurile pe care le găsesc reprezentative şi care din punctul lor de vedere sunt zone apreciate din perspectiva frumuseţii şi a valorii. Pentru a vedea nevoile privind mobilitatea, locuitorii sunt rugaţi să precizeze mijlocul de transport pe care îl folosesc pentru a se deplasa la muncă, şcoală sau la alte destinaţii de interes.

Se aduce în atenţia locuitorilor şi zonele aflate în transformare şi ce amenajări sunt considerate de către aceştia a fi făcute potrivite de-a lungul râului Mureş, răspunsurile putând fi ordonate de la cel mai important la cel mai puţin important. Câteva exemple sunt piste de biciclete, locuri de odihnă, zone de traversare a malului de apă, zone de evenimente etc.

Chestionarul se încheie prin completarea datelor socio-demografice şi poate fi accesat aici: https://survey.alchemer.eu/s3/90619842/Studiu-sociologic-Toplita?fbclid=IwAR3UPChTt6j_2PnbIefx_s9JHKtbEeUEUe_z1-82TVX8cdEMG2YDT0gami0.

EMILIA ŞERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.