Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primăria Miercurea Ciuc sprijină financiar salvatorii montani care acţionează în zona administrativă a municipiului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Primăria Miercurea Ciuc sprijină financiar salvatorii montani care acţionează în zona administrativă a municipiului
Primăria Miercurea Ciuc sprijină financiar salvatorii montani care acţionează în zona administrativă a municipiului

Primăria Miercurea Ciuc sprijină financiar salvatorii montani care acţionează în zona administrativă a municipiului

Primăria municipiului Miercurea Ciuc sprijină anual cu suma de 200.000 lei salvatorii montani din zona administrativă a localităţii.

„Salvarea montană este o parte esenţială a dezvoltării turismului. De aceea, autorităţile locale din Miercurea Ciuc consideră important faptul că în urma unui proces îndelungat au reuşit să consolideze colaborarea cu Asociaţia Salvamont Ciuc şi să o pecetluiască cu un contract de servicii la mijlocul lunii decembrie. Conform contractului, Miercurea Ciuc va contribui cu 200 de mii de lei pe an la activităţile asociaţiei. Această sumă va fi utilizată pentru a oferi asistenţă şi acordarea primului-ajutor în caz de accident, pentru patrularea pe traseele turistice şi pentru a desfăşura activităţi preventive, cum ar fi refacerea marcajelor turistice, întreţinerea traseelor de escaladă sau organizarea programelor de prevenire pentru copii”, arată municipalitatea într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, cei 13 salvatori montani atestaţi care fac parte din asociaţie îşi pot desfăşura activitatea pe traseele turistice şi pe pârtiile de schi din zona administrativă a municipiului, iar asociaţia trebuie să asigure membrilor săi echipament individual şi de salvare adecvat, instruire şi legături de telecomunicaţii.

„Cu sprijinul oraşului, salvatorii montani din Ciuc îşi pot face treaba mai eficient, iar noi ne putem simţi mai în siguranţă în natură!”, se mai precizează în document. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.