Peste 8,5 milioane de lei pentru sectorul zootehnic harghitean | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Peste 8,5 milioane de lei pentru sectorul zootehnic harghitean
Peste 8,5 milioane de lei pentru sectorul zootehnic harghitean

Peste 8,5 milioane de lei pentru sectorul zootehnic harghitean

Centrul judeţean Harghita al Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru sprijinul cuplat în domeniul zootehnic pentru anul 2021 o sumă totală de peste 8,5 milioane de euro, cei mai mulţi bani fiind alocaţi pentru sectorul vacilor de lapte.

Din datele făcute publice de APIA rezultă că din suma totală de 8.560.992 de euro autorizată în Harghita până în data de 27 decembrie, peste 6,6 milioane de euro reprezintă sprijinul cuplat în sectorul vaci cu lapte, circa 1 milion de euro pentru cel al taurinelor de carne, în jur de 22 de mii de euro pentru cel al bivoliţelor de lapte, aproape 860 de mii de euro pentru cel al ovinelor, iar aproximativ 9.600 de euro pentru cel al caprinelor.

În ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional, APIA a informat că suma totală autorizată la plată pentru sprijinul cuplat în domeniul zootehnic se ridică la 156,9 milioane de euro. Din această sumă, 80,8 milioane de euro reprezintă sprijin cuplat în sectorul vaci de lapte, iar 59,8 milioane de euro sunt alocaţi pentru ovine. Sprijinul cuplat în domeniul zootehnic pentru taurine de carne este în valoare de 10,5 milioane de euro, iar 4,5 milioane de euro reprezintă sprijinul cuplat pentru caprine. Pentru bivoliţe de lapte, la data amintită erau alocaţi 1,4 milioane de euro, iar sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru viermi de mătase era în valoare de 26.654 euro.

Plăţile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se efectuează în lei, la un curs de schimb de 4,9475 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a mai precizat APIA. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.