Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primăria Miercurea-Ciuc organizează o nouă acţiune de înfrumuseţare a oraşului, prin implicarea locuitorilor | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Primăria Miercurea-Ciuc organizează o nouă acţiune de înfrumuseţare a oraşului, prin implicarea locuitorilor
Primăria Miercurea-Ciuc organizează o nouă acţiune de înfrumuseţare a oraşului, prin implicarea locuitorilor

Primăria Miercurea-Ciuc organizează o nouă acţiune de înfrumuseţare a oraşului, prin implicarea locuitorilor

  • Municipiul reşedinţă de judeţ a fost înscris în competiţia Entente Florale Europe – oraşele şi satele europene înfloritoare

Primăria Miercurea-Ciuc a anunţat că a înscris municipiul reşedinţă de judeţ în competiţia Entente Florale Europe – oraşele şi satele europene înfloritoare, fiind singura localitate urbană din ţară intrată în acest concurs.

„Miercurea-Ciuc devine din ce în ce mai cunoscut pentru grădinile publice îngrijite. În 2022, oraşul nostru a câştigat premiul întâi în categoria oraşelor din afara Ungariei cu populaţie de 40.000 de locuitori, în cadrul competiţiei Virágos Magyarország (Ungaria Înflorită). Anul acesta am făcut un alt pas important pentru comunitatea noastră, pentru mediul nostru de viaţă şi pentru dezvoltarea turismului: am înscris oraşul nostru la o prestigioasă competiţie internaţională de grădinărit. Ne-am înscris în competiţia Entente Florale Europe – oraşele şi satele europene înfloritoare, fiind singurul oraş din ţară care a făcut acest lucru. Recunoaşterea internaţională este evident importantă, dar mai important este să ne simţim bine în propriul nostru oraş”, se arată într-un comunicat de presă remis ieri de Primăria Miercurea-Ciuc.

Conform sursei citate, în 2023 a fost organizată pentru prima dată o acţiune de înfrumuseţare a oraşului, care îşi propunea să implice locuitorii în îmbunătăţirea zonelor verzi din jurul blocurilor. Iniţiativa a fost primită cu interes de locuitorii municipiului, aproape 50 de echipe răspunzând apelului primăriei. „Acest lucru ne sugerează că locuitorii se simt proprietari ai spaţiilor publice, fiind dispuşi să-şi dedice timp şi energie pentru a le îmbunătăţi”, se precizează în comunicat.

În acest an, primăria intenţionează să continue această iniţiativă. În acest sens, Direcţia floricolă a Primăriei Miercurea-Ciuc contribuie prin furnizarea de butaşi de trandafiri, seminţe de iarbă, răsaduri de flori perene nemţisor, căldăruṣe, lavandă, rudbeckia şi, dacă este necesar, unelte de grădinărit (lopată, sapă, greblă, mătură).

„În plus, oferim şi sprijin profesional pentru plantare şi întreţinere. Tot ce trebuie să facă rezidenţii este să formeze echipe entuziaste şi să se înscrie la apel, prin e-mail, la buristacsilla@szereda.ro, până la 18 aprilie. Solicitanţii vor fi contactaţi după 18 aprilie. Haideţi să facem împreună oraşul mai înflorit şi mai atractiv!”, se mai arată în documentul citat. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.