Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Spor natural negativ şi la începutul acestui an în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Spor natural negativ şi la începutul acestui an în Harghita
Spor natural negativ şi la începutul acestui an în Harghita

Spor natural negativ şi la începutul acestui an în Harghita

Sporul natural al populaţiei judeţului Harghita a fost unul negativ şi la începutul acestui an, după ce în aproape fiecare lună din 2023 numărul deceselor a fost mai ridicat decât cel al naşterilor.

Potrivit ultimelor date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita, în prima lună a acestui an, în judeţ au fost înregistrate 388 de decese şi doar 222 de naşteri, sporul natural fiind de minus 166 de persoane. În ianuarie 2023, sporul natural a fost de minus 122 de persoane, în condiţiile în care au fost luate în evidenţe 364 de decese şi 242 de naşteri. Anul trecut numărul naşterilor a fost mai ridicat decât al deceselor doar în luna august, dar şi atunci diferenţa dintre cei care au venit pe lume şi cei care au trecut în nefiinţă a fost una foarte mică, fiind vorba de doar 17 persoane.

Pe parcursul anului trecut, în Harghita au fost înregistrate 3.499 de decese şi doar 2.701 naşteri. Sporul natural al populaţiei a înregistrat valori negative în fiecare lună din anul 2022, iar în 2021 singura lună în care numărul nou-născuţilor a fost mai mare decât cel al harghitenilor care au decedat a fost tot august. Atunci fuseseră înregistrate 271 de naşteri şi 259 de decese, sporul natural fiind de plus 12 persoane.

Din datele făcute publice de DJS Harghita rezultă şi că în luna ianuarie a acestui an s-au prezentat în faţa ofiţerului stării civile pentru a-şi uni oficial destinele 43 de cupluri şi au fost pronunţate şi 2 hotărâri de divorţ. În 2023 au fost oficiate în total 1.293 de căsătorii şi au fost înregistrate 272 de divorţuri, potrivit datelor statistice.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.