Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să instaleze aproape 200 de camere de monitorizare a traficului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să instaleze aproape 200 de camere de monitorizare a traficului
Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să instaleze aproape 200 de camere de monitorizare a traficului

Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să instaleze aproape 200 de camere de monitorizare a traficului

Primăria Miercurea-Ciuc a anunţat că o nouă cerere de finanţare va fi depusă de municipalitate la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în scopul creării unui sistem de management al traficului, o decizie în acest sens fiind luată în şedinţa extraordinară de miercuri a consiliului local.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea-Ciuc, municipiul reşedinţă de judeţ va atrage aproape 6,3 milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Deşi sistemul va îmbunătăţi în primul rând siguranţa rutieră, acesta va juca, de asemenea, un rol cheie în problema siguranţei publice în general. Adăugarea unei finanţări proprii de 2,1 milioane de lei ne va permite să acoperim toate punctele critice de trafic din oraş”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul include instalarea a 193 de camere de monitorizare a traficului, respectiv amenajarea infrastructurii necesare pentru asigurarea funcţionării acestora, inclusiv a unui centru de comandă operat de către Poliţia Locală a municipiului Miercurea-Ciuc. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.