Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primăria Miercurea Ciuc a lansat serviciul de programare online | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Primăria Miercurea Ciuc a lansat serviciul de programare online
Primăria Miercurea Ciuc a lansat serviciul de programare online

Primăria Miercurea Ciuc a lansat serviciul de programare online

  • Deocamdată, acesta vine doar în ajutorul celor care doresc să-şi facă ori să-şi schimbe buletinul
  • Din aprilie, la Serviciul de evidenţă a populaţiei se va putea merge doar pe bază de programare

Primăria municipiului Miercurea Ciuc a lansat o aplicaţie pe pagina de Internet care permite realizarea de programări online în cadrul Serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor. Aceasta este valabilă la adresa de Internet www.programare.miercureaciuc.ro şi vine în ajutorul celor care doresc să-şi schimbe actele de identitate sau să-şi facă o carte de identitate.

Odată accesat link-ul, utilizatorul va vedea o interfaţă care conţine o serie de câmpuri ce vor trebui completate. Mai întâi este o perioadă de referinţă în care se vor căuta locuri disponibile pentru programare, apoi se va selecta biroul şi serviciul (deocamdată, serviciul este disponibil doar pentru evidenţa populaţiei). După completarea acestor câmpuri, se vor căuta locurile disponibile şi se va alege ziua şi ora dorită. În final se vor completa câmpurile de identificare ale  persoanei: nume, adresă de e-mail şi numărul de telefon.

După finalizarea procesului, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare a programării.

De asemenea, pe site-ul primăriei (miercureaciuc.ro), la secţiunea Informaţii de interes public – Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor pot fi găsite toate documentele şi formularele de care o persoană are nevoie pentru a-şi face ori schimba o carte de identitate, dar şi un ghid de utilizare a programării online. Astfel, remarca Ráduly Róbert, primarul municipiului Miercurea Ciuc, în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia prezentării acestui serviciu, dacă o persoană se programează online şi merge la birou cu toate documentele necesare, atunci termină în câteva minute; dacă nu, va putea pierde şi câteva zeci de minute.

Din aprilie, doar cu programare

Ráduly Róbert mai spunea că în prezent cetăţenii pot să meargă să-şi schimbe cărţile de identitate şi fără o programare, dar atunci vor trebui să aştepte mai mult la birou, deoarece vor avea prioritate cei care au apelat la serviciul de pe Internet.

Începând cu luna martie se vor putea face şi programări telefonice, iar din aprilie. accesul la Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor se va putea face doar pe bază de programare.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. nu merge site-ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.