Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prima ediţie a concursului de alergare montană „Aleargă Hăşmaşii” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Prima ediţie a concursului de alergare montană „Aleargă Hăşmaşii”
Prima ediţie a concursului de alergare montană „Aleargă Hăşmaşii”

Prima ediţie a concursului de alergare montană „Aleargă Hăşmaşii”

Bălan, 16 septembrie 2017

Clubul Sportiv Minerul Bălan, în parteneriat cu Asociaţia Ecosportivă „Sufletul Hăşmaşului” (AESH), cu sprijinul Primăriei oraşului Bălan şi a Consiliului Judeţean Harghita, organizează în data de 16 septembrie prima ediţie a competiţiei de alergare montană „Aleargă Hăşmaşii” Trail Race, oferind alergătorilor un traseu spectaculos, cu peisaje deosebite ale Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

Prin intermediul acestui proiect se doreşte încurajarea unui stil de viaţă activ, creşterea interesului asupra zonei, precum şi promovarea principiilor ecologice de vizitare a ariilor protejate şi nu numai.

Competiţia va avea loc în data de 16 septembrie şi se va desfăşura în jurul oraşului Bălan. Vor fi organizate 2 curse:

  • Tura Mare ~ 26 km – timp limită 8 h;
  • Tura Mică ~ 19 km – timp limită 6 h.

Traseele au ca punct de pornire/sosire centrul oraşului, zona Casei de Cultură şi se desfăşoară pe poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare şi zone tehnice, drumuri forestiere. Cele mai înalte puncte atinse sunt reprezentate de Vf. Hăşmaşul Mare (1.793 m), respectiv Vf. Fratele (Piatra Ascuţită – Ecsem – 1.707 m).

Startul se va da pentru ambele curse la ora 09:00, din faţa Casei de Cultură.

Proiectul îşi propune atragerea de participanţi atât din rândul alergătorilor cu experienţă, cât şi al amatorilor de drumeţii montane şi de mişcare în aer liber. Concursul este deschis tuturor categoriilor de vârstă, minorii având nevoie de acordul părinţilor pentru a participa. Înscrierea se face pe pagina de web destinată competiţiei (http://aesh.eu/ro/), prin completarea formularului de înscriere.

În activităţile de organizare, proiectul va angrena aproximativ 30 de voluntari din rândul tinerilor din oraşul Bălan, aceasta fiind o experienţă nouă la care vor lua parte.

Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş constituie o importantă resursă naţională în domeniul biodiversităţii. Un spaţiu păstrat nealterat, populat de diverse specii de plante şi animale şi care beneficiază de un peisaj extraordinar.

Asociaţia noastră propune o abordare inovativă a problematicii dezvoltării durabile, pornind de la premisa că aceasta este realizabilă atunci când protecţia mediului se combină cu promovarea sănătăţii prin mişcare, a sportului, în general. Denumirea asociaţiei noastre conţine termenul de ecosportiv, iar obiectivele fixate în statut propun o abordare simultană a celor două componente, acest proiect reprezentând chintesenţa acestei filosofii. Ne dorim ca participanţii la «Aleargă Hăşmaşii» să aprecieze toate beneficiile pe care natura ni le oferă, să o respecte şi să fie conştienţi de faptul că fiecare dintre noi avem un impact puternic în protejarea ei; cu toţii ne dorim un mediu curat, o natură lipsită de gunoaiele poluante aruncate cu nepăsare şi ignoranţă”, a declarat Ionuţ Alexandru Bădărău, director proiecte în cadrul AESH.

Prima ediţie a competiţiei „Aleargă Hăşmaşii” Trail Race este finanţată de Consiliul Judeţean Harghita. (Organizatorii)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.