Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele Senatului s-a întâlnit, la Topliţa, cu susţinătorii lui Victor Ponta | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Politic » Preşedintele Senatului s-a întâlnit, la Topliţa, cu susţinătorii lui Victor Ponta
Preşedintele Senatului s-a întâlnit, la Topliţa, cu susţinătorii lui Victor Ponta

Preşedintele Senatului s-a întâlnit, la Topliţa, cu susţinătorii lui Victor Ponta

Însoţit de deputatul PSD Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale şi vicepreşedinte al PSD, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit miercuri, 12 noiembrie a.c., la Primăria municipiului Topliţa, cu susţinătorii lui Victor Ponta, candidat la Preşedinţia României, din zona de nord a judeţului Harghita.

În cuvântul de deschidere, Mircea Duşa a ţinut să precizeze că a dorit ca seria întâlnirilor cu susţinătorii lui Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al României din judeţul Harghita să înceapă la Topliţa, oraşul în care s-a născut întâiul Patriarh al României, dr. Elie Miron Cristea, cel care la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, pe atunci Episcop al Caransebeşului, a rostit o patetică rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu, în numele celor o sută de mii de români ardeleni adunaţi acolo, care au hotărât, pentru vecie, unirea Transilvaniei cu patria mamă – România.

Mircea Duşa a făcut apel la toţi cei prezenţi pentru ca în scurtul răgaz care a mai rămas să se mobilizeze exemplar pentru ca, la cel de-al doilea tur de scrutin, Victor Ponta să fie ales preşedinte al României. „Ne dorim un preşedinte tânăr, care este capabil să facă din România o ţară unită, prosperă şi puternică, nu unul care îl are în spate pe Tőkés László, cel mai înrăit şi intolerant duşman al României şi al românilor, urmărind dezintegrarea ţării şi dezbinarea dintre cetăţenii ei de etnii diferite. Acelaşi lucru îl doreşte şi Johannes”.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a hotărât să i se alăture lui Victor Ponta fiindcă îl apreciază a fi singurul dintre tinerii politicieni capabil să înlăture regimul corupt şi de-a dreptul scandalos al lui Băsescu; să pună capăt dezbinării dintre membrii societăţii româneşti, să elimine definitiv atmosfera penibilă, de scandal permanent pe care regimul Băsescu l-a întreţinut. În al doilea rând, s-a alăturat lui Victor Ponta pentru că doreşte ca împreună să ducă la bun sfârşit programul politic pe care USL şi l-a asumat, şi pentru care a primit votul marii majorităţi a alegătorilor. Şi, în sfârşit, doreşte ca această nouă alianţă USL ce se va crea şi consolida după ce Victor Ponta va fi ales preşedinte să aşeze România pe locul pe care merită să-l ocupe între cele 28 de state membre al UE, respectiv să devină cea de-a şaptea putere europeană, nu numai ca număr de locuitori, ci şi din punct de vedere economic. „Eu socot că ne aflăm pe drumul cel bun, iar această dorinţă este una cât se poate de realistă dacă se va intra într-o normalitate. Cât îl priveşte pe Johannis, acesta s-a dovedit a fi un carierist, un politruc limitat din toate punctele de vedere, care este gata să sară în orice barcă pentru a-şi împlini marile sale ambiţii politice. El nu este altceva decât un pion pe care cei din vechea gaşcă de scandalagii băsişti încearcă să-l împingă în faţă, cu speranţa că vor supravieţui, agăţându-se, disperaţi, de paiul ce le-ar aduce salvarea. Românii însă nu mai pot fi păcăliţi, nici minţiţi de atâtea ori, aşa că vor vota în cunoştinţă de cauză”.

Ilie ŞANDRU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.