Preşedintele PNL Harghita despre prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Politic » Preşedintele PNL Harghita despre prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu în judeţ
Preşedintele PNL Harghita despre prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu în judeţ

Preşedintele PNL Harghita despre prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu în judeţ

Vizita preşedintelui Senatului face parte din acea campanie, din păcate uneori murdară, pe care PSD o face pentru aceste alegeri

Primarul municipiului Topliţa, care este şi preşedintele PNL Harghita, ing. Stelu Platon, a declarat, ieri, în legătură cu vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în judeţ, că nu înţelege în ce calitate face acesta campanie alături de PSD, referindu-se la des invocata de către acesta a defunctei Uniuni Social Liberale. „În legătură cu vizita d-lui Tăriceanu în Harghita – în Topliţa şi la Miercurea-Ciuc – domnia sa a fost în campanie electorală împreună cu ministrul Mircea Duşa. Deşi preşedinte al Senatului României, sigur, susţinut de PSD în această demnitate foarte înaltă în statul român, face campanie alături de PSD într-o postură pe care eu personal nu o înţeleg: fac des referire la USL. Vreau să amintesc că USL nu mai există. USL a fost constituit din PSD, PNL şi PC. A funcţionat, până la încetarea efectivă a acestei înţelegeri electorale, în baza unei hotărâri judecătoreşti. Ori cu toţii ştim că d-l Tăriceanu şi-a înfiinţat un partid – de fapt este în curs de înfiinţare a unui partid. Pentru că şi-a dat demisia din PNL, nu înţeleg în ce postură vorbeşte în numele acestui partid. (…) Şi atunci ce facem: ne batem joc de hotărârile judecătoreşti definitive? Nu le luăm în considerare?”, a spus ing. Stelu Platon.

Acesta a declarat că vizita din judeţ a preşedintelui PSD „face parte din acea campanie, din păcate, uneori murdară pe care uneori PSD o face pentru aceste alegeri. Mă refer la acele poveşti cu Klaus taie pensiile. Oricum preşedintele României nu poate să taie nici o pensie. De asemenea, ştim foarte bine că pensiile sunt un drept garantat. (…) Vorbim de acele poveşti cu cupoane pentru ajutoare alimentare pe care le dă Uniunea Europeană. Le-a dat şi anii trecuţi. Au ajuns să primească astfel de cupoane oameni cu venituri de 3-4.000 de lei pe lună. (…) Sigur că da, în campanie sunt permise foarte multe lucruri şi în consecinţă le putem comenta. Deşi sunt convins că după această campanie vor exista şi reacţii legale. Mă refer la acel transport al banilor cu sacoşele către profesori. Tot bani europeni. Sigur că profesorii ar trebui să aibă venituri mult mai mari. Dar nu cu două zile înainte de campania electorală. Ci pe parcursul întregului an. În fiecare an profesorii ar trebui să beneficieze de pregătire profesională, de cursuri gratuite. Dar, sigur că da, o dată la 5 ani, se transportă bani europeni cu sacoşele în încercarea disperată a PSD de a mai obţine nişte voturi”.

În legătură cu întâlnirea dintre fostul premier şi liderii UDMR din judeţ, acesta a amintit că „în cei patru ani în care a guvernat Călin Popescu Tăriceanu – şi au fost ani buni pentru România – la guvernare a fost şi UDMR”. „UDMR a beneficiat de foarte multe avantaje în vremea aceea. Mă refer la fondurile care au venit în comunităţile maghiare. Liderii UDMR sunt oameni pragmatici. Ştiu să beneficieze de o anumită conjunctură, dacă le este şi favorabilă. Probabil că Tăriceanu are nişte obligaţii. Probabil că există şi alte lucruri pe care poporul nu le cunoaşte. Dovadă şi această întâlnire cu uşile închise. Era firesc ca acea întâlnire să aibă loc într-o piaţă, cu mulţi cetăţeni, maghiari, pentru că s-a dus în zona maghiară, în ideea de a le cumpăra voturile. Chiar dacă tot ieri (n.n. – miercuri) Poşta Română trimitea cantităţi uriaşe de flyere (n.n. – în limba maghiară) făcute de PSD în numele UDMR prin care îi îndemna pe etnicii maghiari să nu voteze cu Klaus Johannis. Sunt convins că acei fluturaşi fac parte dintr-o campanie, cum spuneam, destul de murdară. Însă vor avea efect chiar contrar asupra etnicilor maghiari întrucât (…) Kelemen Hunor a zis: maghiarii să voteze cu cine doresc ei, după conştiinţa lor. Ori, aceste întâlniri fac parte din recuzita PSD, tot felul de aranjamente, în tot felul de locuri”, a opinat ing. Stelu Platon.

Şeful PNL a spus, de asemenea, că nu a participat la întâlnirea de la Topliţa şi crede că, probabil, Călin Popescu Tăriceanu este pentru prima dată în Harghita, în ciuda numeroaselor invitaţii pe care i le-a adresat filiala judeţeană. „Din păcate nu am fost invitat, nici nu aveam ce să caut. Eu regret că d-l Tăriceanu este, cred, pentru prima dată în judeţul Harghita. Domnia sa a fost preşedintele meu, al liberalilor. Eu sunt liberal din 1990 şi aş fi fost onorat ca edil al municipiului Topliţa (n.n. – să-l întâlnească în Topliţa). (…) Pe vremuri, când era preşedinte al PNL, d-l Tăriceanu a fost invitat de nenumărate ori de liberalii din Harghita. Din păcate, niciodată nu a venit. Iată că metodele şi mijloacele de convingere ale PSD sunt extraordinare vizavi de un trecut istoric de liberal al d-lui Tăriceanu de 24 de ani. Să nu uităm că Tăriceanu a fost unul dintre fondatorii PNL. Sunt convins că dacă printr-o conjunctură Călin Popescu Tăriceanu va ajunge premier, nu va sta mult. Pentru că PSD a dovedit-o cu USL: nu ştie să-şi ţină promisiunile”, a spus primarul municipiului Topliţa.

Preşedintele PNL Harghita a mai declarat că este important ca duminică să iasă la vot cât mai mulţi oameni, menţionând că este periculos să se dea puterea unui singur om, unui singur partid, referindu-se la puterile legislativă, executivă şi la Preşedinţia României.. „Oamenii trebuie să hotărască cine îi conduce în următorii 10 ani. (…) Dacă poporul vrea să câştige PSD, să fie cât mai mulţi, să aibă legitimitate. Dacă poporul vrea să-l voteze pe Klaus Johannis, foarte bine, să-şi asume responsabilitatea viitorului. Cred în formele democratice de a alege un preşedinte. Nu cred în toate dedesubturile care se fac pe din dos”, a conchis ing. Stelu Platon. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.