Preşedintele PNL Harghita: E inadmisibil ca un municipiu cu un buget de peste 10 milioane de euro să nu poată să susţină câteva grupe de copii într-o competiţie oficială | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Politic » Preşedintele PNL Harghita: E inadmisibil ca un municipiu cu un buget de peste 10 milioane de euro să nu poată să susţină câteva grupe de copii într-o competiţie oficială
Preşedintele PNL Harghita: E inadmisibil ca un municipiu cu un buget de peste 10 milioane de euro să nu poată să susţină câteva grupe de copii într-o competiţie oficială

Preşedintele PNL Harghita: E inadmisibil ca un municipiu cu un buget de peste 10 milioane de euro să nu poată să susţină câteva grupe de copii într-o competiţie oficială

„În şedinţa Consiliului Local Topliţa de luni s-au votat programele anuale de sprijinire a sportului şi finanţarea activităţilor de tineret din municipiul Topliţa pe anul 2023.

Programul de sport finanţează mai multe tipuri de proiecte, pentru finanţarea cluburilor sportive care participă în competiţii oficiale s-au propus doar 20.000 lei. Cu această sumă ProMureşul Topliţa nu va putea participa cu grupele de copii pe care le are acum înscrise în campionat şi în ediţia viitoare.

Am propus majorarea alocării la 30.000 lei şi alături de Mihai Calinovici am solicitat ca la prima rectificare bugetară să se aloce sume suplimentare pentru a beneficia de finanţare toate asociaţiile sportive care fac sport în Topliţa.

Propunerea mea a fost votată în ciuda opoziţiei primarului şi a consilierilor PSD.

Asta după ce, în propunerea de buget, primarul municipiului Topliţa a prevăzut pentru programele anuale de sprijinire a activităţilor din sport, tineret, turism, cultură şi culte suma de ZERO lei.

Printr-un amendament am solicitat să se aloce câte 40.000 lei pentru fiecare tip de activitate.

E inadmisibil ca un municipiu cu un buget de peste 10 milioane de euro să nu poată să susţină câteva grupe de copii într-o competiţie oficială fie că vorbim de fotbal sau de alt sport.

Multe comune din Harghita au echipe de fotbal atât la nivel de seniori, cât şi la nivel de juniori. La noi se pare că e mai greu să oferim asta copiilor şi topliţenilor care umpleau stadionul la meciurile oficiale.

Pe partea culturală nu prea mai există nimic, susţinere turism zero.

Ni s-a spus că avem un an de sacrificiu fiind multe investiţii de co-finanţat.

Dar se pare că nu este un an de sacrificiu:

  • când Primăria Topliţa plăteşte 40.000 lei/an pentru postări pe Facebook;
  • când cu autovehiculele primăriei, le vede toată lumea, se circulă într-o veselie în interes personal;
  • când se fac studii de prefezabilitate, fezabilitate pentru proiecte nefinanţabile;
  • când se fac contracte de mentenanţă pentru orice;
  • când se fac achiziţii ciudate de la firme cu zero angajaţi şi zero experienţă sau se fac achiziţii care nu sunt o prioritate pentru oraş.

Am atras atenţia anii precedenţi că se irosesc fondurile existente şi vom ajunge să nu mai avem resurse financiare, dar nu s-a ţinut cont de semnalele mele de alarmă. Reamintesc că actuala conducere a Primăriei Topliţa a găsit în conturi 12 milioane lei pentru co-finanţări şi pentru reţeaua de distribuţie de gaz.

Unii consideră că bugetul oraşului este un sac fără fund, dar fără o folosire chibzuită a banului public, fără o prioritizare a cheltuielilor se ajunge rapid în situaţia de a nu putea susţine cheltuielile minime de funcţionare.

Calitatea vieţii într-o localitate este dată şi de posibilitatea de a face sport, posibilitatea de a asista la o competiţie sportivă. Pentru această este nevoie de o minimă susţinere a sportului din partea Primăriei Topliţa”, a semnalat Sebastian Buzilă, preşedintele PNL Harghita şi consilier local în municipiul Topliţa. (P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.