Harghitenii de la Ineffable vor cânta în deschiderea legendarului Al Di Meola | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Cultură » Harghitenii de la Ineffable vor cânta în deschiderea legendarului Al Di Meola
Harghitenii de la Ineffable vor cânta în deschiderea legendarului Al Di Meola

Harghitenii de la Ineffable vor cânta în deschiderea legendarului Al Di Meola

În data de 28 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti, va avea loc o seară de concerte jazz cu scopul de a promova tinere talente locale, oferindu-le posibilitatea de a cânta în deschiderea unor artişti cu notorietate internaţională.

Astfel, de la ora 20:00 va urca pe scenă trupa Ineffable, iar o oră mai târziu va avea loc concertul AL DI MEOLA acoustic Trio. Biletele se pot procura pe platformele iabilet.ro, bilete.ro şi eventim.

Al Di Meola a fost recunoscut la nivel internaţional în ultimele patru decenii ca un virtuoz de cel mai înalt nivel al chitarei. Fiind un compozitor cu un talent ieşit din comun, Di Meola a realizat peste 20 de albume şi a colaborat la realizarea a altor zeci de albume cu supergrupuri de fuziune precum Return to Forever (cu Chick Corea, Stanley Clarke şi Lenny White), celebrul Trio de chitară acustică cu John McLaughlin şi Paco de Lucia şi trio-ul Rite of Strings cu basistul Clarke şi violonistul Jean-Luc Ponty. Având o tehnică uluitoare atât la chitarele acustice, cât şi la cele electrice, o profunzime şi un lirism inerent, Di Meola are un statut regal printre fanii care se adună în mod regulat la concertele sale.

Cei 4 tineri din trupa Ineffable locuiesc şi studiază muzică în 4 ţări diferite, dar acest lucru nu este o piedică în activitatea lor muzicală. De la începutul proiectului, din 2017, au lansat 2 LP-uri cu piese proprii, au realizat 8 videoclipuri, au avut un concert simfonic cu Filharmonica de Stat Târgu Mureş şi pe lângă nenumăratele premii adunate, au avut concerte featuring Barabás Lőrinc, Bill Laurance (care deţine 5 premii Grammy), cu Snarky Puppy şi cu A.G. Weinberger.

Ineffable se defineşte ca o trupă de jazz fusion cu elemente multidimensionale, R&B, jazzy şi new soul.

Memebrii formaţiei sunt: Regián Réka-Kata – voce, flaut; Pál Zsigmond – clape; Szereceán Tihamér– chitară bass, bass Synth; Szereceán Osszián – percuţie.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti se pot procura pe platformele iabilet.ro, bilete.ro şi eventim.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.