Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Politic » UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis
UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis

UDMR depune sesizări pentru pliante în maghiară împotriva lui Iohannis

UDMR sesizează BEC după apariţia, în cutiile poştale ale unor persoane din Harghita, Covasna şi Mureş, a unor pliante în limba maghiară, potrivit cărora liderii Uniunii, Kelemen Hunor şi Markó Béla, nu îl susţin pe candidatul ACL la prezidenţiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că formaţiunea pe care o reprezintă nu are nici o legătură cu aceste pliante şi se delimitează ferm de astfel de „dezinformări şi manipulări”.

„Miercuri am fost avertizaţi de la Poşta din Mureş, Covasna şi Harghita că au apărut pliante în număr foarte mare în care apar poza mea şi poza lui Markó Béla şi mesajul în limba maghiară potrivit căruia noi nu îl sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nici o legătură cu acest pliant. Depunem sesizare la BEC, la Poliţie şi la birourile electorale din cele trei judeţe”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Ziare.com.

El a precizat că pe pliante nu scrie cine a comandat şi cine a tipărit aceste pliante, aşa cum spune legea.

 

„Este vorba de o manipulare ordinară”

„Nu ne-am dat acordul ca imaginea noastră să fie folosită în această campanie. Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări. Cei care au făcut acest lucru au făcut o greşeală capitală, uriaşă”, a mai arătat preşedintele UDMR.

Potrivit acestuia, din informaţiile sale, pliantele respective au fost livrate de Poşta Română, astfel încât „Poşta a primit de la cineva pliantele, cineva a făcut această comandă, cineva plăteşte aceste pliante duse de postaşi în cutii poştale”.

„Noi încercăm să oprim acest lucru şi prin Poşta Română. Ne delimităm de acest mesaj, de acest mijloc de campanie şi de această manipulare ordinară”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

UDMR a anunţat, săptămâna trecută, că lasă la latitudinea membrilor comunităţii maghiare să voteze conform convingerilor lor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Dl.Ponta a adus la guvernare UDMR! Acum îi poate mulțumi pentru „sprijinul„ dat la alegeri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.