Premierea concursului „Uniţi în cuget şi-n simţiri!” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Cultură » Premierea concursului „Uniţi în cuget şi-n simţiri!”
Premierea concursului „Uniţi în cuget şi-n simţiri!”

Premierea concursului „Uniţi în cuget şi-n simţiri!”

În seria evenimentelor organizate în judeţ în cinstea Zilei Naţionale a României s-a numărat şi concursul judeţean de istorie „Uniţi în cuget şi-n simţiri!”, ajuns la ediţia a patra. Competiţia, organizată de Instituţia Prefectului – judeţul Harghita şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-a derulat pe parcursul lunii noiembrie.

La concurs au participat 386 de elevi din 15 unităţi şcolare din judeţ. Dintre aceştia, un număr de 57 de elevi au fost declaraţi câştigători ai etapei judeţene. Premierea acestora a avut loc pe 29 noiembrie, la Casa Corpului Didactic din Miercurea-Ciuc. Premiile au fost înmânate de către reprezentanţii Prefecturii şi inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu.

„Concursul de istorie Uniţi în cuget şi-n simţiri este nu numai un moment de evocare a trecutului istoric a poporului român, dar şi o ocazie specială pentru voi, dragi tineri, de a fi cei care faceţi istorie prin munca pe care aţi depus-o şi rezultatele deosebite pe care le-aţi obţinut”, a spus cu această ocazie Bogdan Ţifrea, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului. Acesta a amintit că acest concurs a fost iniţiat de prof. Rodica Roman, de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Bălan, căreia cu această ocazie i-a înmânat şi o diplomă de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului.

La rândul său, prof. Cristinel Glodeanu şi-a exprimat speranţa că anul viitor, de Centenar, la premierea acestui concurs „să fim cât mai mulţi; cred că suntem foarte puţini la o sărbătoare aşa mare”. „Mi-aş dori ca anul viitor să putem fi într-o sală mult mai mare, să împărtăşim bucuria mult mai mulţi, să fim alături atât copii, cât şi profesori, atât de la secţia română, cât şi de la secţia maghiară, să ne bucurăm căci e sărbătoarea noastră, a tuturor”. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.