Al 17-lea harghitean atacat de urs în acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Al 17-lea harghitean atacat de urs în acest an
Al 17-lea harghitean atacat de urs în acest an

Al 17-lea harghitean atacat de urs în acest an

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Lunca de Sus, Gerczuj Tibor, a ajuns vineri după-amiaza la spital, după ce a fost atacat de un urs în propria gospodărie şi a fost salvat de câini, care au alungat animalul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un comunicat de presă, că bărbatul i-a povestit că, după ce a închis vitele, a auzit câinii lătrând şi a ieşit afară, pentru a vedea ce se întâmplă.

Bărbatul a fost atacat de un urs mare, de circa 400 kg. „Am zburat vreo 4-5 metri” – îşi aminteşte Gerczuj Tibor întâlnirea cu ursul, care avea şi trei pui. El a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc cu o luxaţie a umărului stâng, iar după ce i s-a acordat primul-ajutor, i s-a permis să plece acasă.

Potrivit preşedintelui CJ Harghita, câinii ar fi fost cei care au alungat ursul, gospodarul fiind convins că ar fi murit dacă nu îi săreau în ajutor, pentru că „animalul era extrem de mare şi periculos”.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Harghita precizează că este cea de-a 17-a persoană atacată de urs în acest an, în Harghita, cea mai tânără victimă având 19 ani, iar cea mai în vârstă fiind o femeie de 83 ani.

„Trebuie să mulţumim Domnului că încă nu au fost atacuri mortale, dar dacă Bucureştiul va continua să se ascundă după proceduri şi acte birocratice, este prea posibil că va trebui să facem faţă şi unor asemenea cazuri”, a spus Borboly Csaba, în comunicatul de presă menţionat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.