Premieră de gală | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 10 august 2022
Home » Cultură » Premieră de gală
Premieră de gală

Premieră de gală

Premiera de gală a filmului „Între chin şi amin” se va desfăşura la Miercurea Ciuc în data de 25 octombrie, ora 18:00, în prezenţa regizorului Toma Enache şi a actorilor, inclusiv a concitadinului nostru, Ciugulitu Csaba.

Un film despre amintiri vii, istorii cutremurătoare, un jurnal vizual al unei perioade care ar trebui să fie tot timpul în conştiinţa noastră. „Între chin şi amin”, un film zguduitor despre un experiment criminal încă prea puţin cunoscut în România: „fenomenul Piteşti”, reeducarea prin tortură pusă la cale de liderii comuniştilor şi de capii Securităţii, pe un model de inspiraţie sovietică. Obiectivul era zdrobirea morală a individului şi transformarea victimei în călău.

O mărturie despre rezistenţă prin credinţă, despre onoare şi iertare. Viaţa petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă.

Proiecţia filmului este urmată de o întâlnire cu publicul a echipei proiectului cinematografic. Filmul nu este recomandat persoanelor sub 15 ani.

Biletele (20 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi şi studenţi) se pot achiziţiona de la casieria cinematografului, zilnic până vineri, între orele 9 – 18.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „ASTRA” – Despărţământul Covasna-Harghita şi finanţat de Primăria Miercurea Ciuc.

Vă aşteptăm cu drag!

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.