Edvin Marton, în concert la Sfântu Gheorghe | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Cultură » Edvin Marton, în concert la Sfântu Gheorghe
Edvin Marton, în concert la Sfântu Gheorghe

Edvin Marton, în concert la Sfântu Gheorghe

Celebrul compozitor şi violonist Edvin Marton va susţine un concert la Sfântu Gheorghe.

Programat pentru 30 noiembrie, artistul va aduce în judeţul vecin evenimentul „The Rock Symphony”, un concert în care vor fi evocate acorduri speciale, de la Vivaldi la Metallica. Pe scena sălii sporturilor din Sf. Gheorghe, Edvin Marton va urca alături de trupa sa, dar şi de celebra Antonius Stradivarius „Ex Auer”, vioara de 7 milioane de dolari, fabricată în 1699.

Biletele (35 de lei) la concert sunt disponibile, on-line, pe site-ul bilete.ro.

Edvin Marton s-a născut în Ucraina, într-o zonă locuită în mare parte de etnici maghiari. Face parte dintr-o familie cu tradiţie în muzică, iar la 4 ani învăţa vioara de la părinţi. Avea numai 8 ani când a fost acceptat în acea alma mater pentru cei mai talentaţi muzicieni din Uniunea Sovietică, Şcoala Centrală de Muzică Tchaikowsky, din Moscova.

Primul concert important l-a avut la 12 ani, alături de Orchestra Simfonică din Moscova, iar la 17 ani a devenit student la Academia de Muzică „Liszt Ferenc”, din Budapesta.

Studiile sale din New York la Juilliard School of Music au adus contacte profesionale care au însemnat schimbări în stilul său muzical. Acolo, într-unul dintre cele mai venerate medii de muzică clasică din Juilliard, s-a amestecat cu DJ-ul şi a sărit de la un nivel înalt clasic la ceea ce se numeşte astăzi „crossover”.

Edvin Marton a devenit cunoscut în special colaborărilor avute cu patinatori celebri, precum Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel sau perechea Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin.

Artistul are scoase 5 albume, primul (Sarasate) apărând în 1996, iar ultimul (Hollywood) în 2010.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.