Pregătiri pentru circulaţie în siguranţă pe drumurile judeţene în această iarnă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Societate » Pregătiri pentru circulaţie în siguranţă pe drumurile judeţene în această iarnă
Pregătiri pentru circulaţie în siguranţă pe drumurile judeţene în această iarnă

Pregătiri pentru circulaţie în siguranţă pe drumurile judeţene în această iarnă

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a oferit asigurări că au fost făcute pregătirile necesare pentru a se putea circula în siguranţă pe drumurile judeţene în această iarnă. Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare, Borboly Csaba a arătat că se va interveni zilnic cu utilaje pe drumurile judeţene, dimineaţă între orele 03:00 şi 07:00 şi ulterior după-amiază, iar în cazul în care se înregistrează ninsori abundente sau viscol se vor lua măsuri şi de mai multe ori pe zi.

Acesta a spus că, din păcate, fondurile sunt limitate, marea majoritate a banilor primiţi din bugetul naţional urmând să fie folosiţi pentru deszăpezire. Borboly Csaba a precizat că se vor folosi pentru deszăpezire 10.200.000 de lei. Potrivit afirmaţiilor sale, în condiţiile reliefului muntos din judeţul Harghita, există 17 loturi unde sunt asigurate utilajele pentru intervenţia pe drumuri. Preşedintele CJ Harghita a mai spus că în cazul drumurilor nou construite cum este cel de la Harghita-Băi sau cel de la Tulgheş nu se va folosi sare în această iarnă, ci doar nisip, pentru a nu fi afectată calitatea carosabilului şi le-a recomandat şoferilor să conducă prudent, să utilizeze anvelope de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Acesta a menţionat că există un sistem prin intermediul căruia pot fi urmărite online informaţii legate de starea drumurilor şi activitatea vehiculelor de deszăpezire. Astfel, cei care accesează linkul: http://veche.judetulharghita.ro/drumuri.html vor putea urmări, în timp real, pe o hartă interactivă unde se află utilajele de deszăpezire, cele aflate în mişcare fiind marcate cu bulină verde, iar cele în staţionare cu bulină neagră. „Dorim ca circulaţia pe drumurile judeţene din Harghita să fie în cât mai mare siguranţă”, a subliniat Borboly Csaba.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.