Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prefectul şi subprefectul, nou-numiţi în funcţii, au depus jurământul | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Politic » Prefectul şi subprefectul, nou-numiţi în funcţii, au depus jurământul
Prefectul şi subprefectul, nou-numiţi în funcţii, au depus jurământul

Prefectul şi subprefectul, nou-numiţi în funcţii, au depus jurământul

Chestorul principal de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, senatorul Tánczos Barna şi deputatul de Odorhei Antal István, şefi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, primari şi viceprimari, au participat ieri la ceremonia de învestire şi depunere a jurământului de către Petres Sándor în funcţia de prefect şi de către Adrian Jean Andrei, în funcţia de subprefect al judeţului Harghita.

Fostul prefect, devenit acum subprefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, făcând o trecere în revistă a perioadei în care a condus Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, spunea că „cei aproape doi ani au stat sub semnul legalităţii, imparţialităţii, transparenţei, eficienţei şi a responsabilităţii, dar nu, în ultimul rând, al orientării către cetăţean. Prefectul, ca reprezentat al Guvernului şi ca instituţie unipersonală, a demonstrat că şi în judeţul Harghita se poate respecta legea şi Constituţia României şi că prefectul poate fi şi aici garantul respectării acestora în condiţii de normalitate”.

Adrian Jean Andrei a ţinut să mulţumească tuturor celor cu care a colaborat în perioada în care a fost prefect, printre care colegii din cadrul instituţiei, dar şi Consiliului Judeţean Harghita, precizând că „ţelul comun este dezvoltarea economico-socială a judeţului”. În mesajul transmis noului prefect, Adrian Jean Andrei l-a asigurat pe Petres Sándor de fair-play, spunând în acelaşi timp că va urma o perioadă dificilă în care trebuie pregătite alegerile prezidenţiale.

În final, făcând haz de necaz, Adrian Jean Andrei povestea că „cineva mă întreba, ieri, dacă am fost în concediu. I-am spus că am fost şi mi-a spus că vrea să plece şi el în concediu. I-am zis să se mai gândească, pentru că s-ar putea, când vine înapoi, să aibă o surpriză neplăcută”.

 

n Se reiau legile fondului funciar

„Acum două luni – spunea Petres Sándor – am avut prilejul să vorbesc la învestirea în funcţia de subprefect în faţa, aproape, aceleiaşi audienţe şi nu mi-am imaginat atunci – aşa cum nu mi-am imaginat acum o săptămână şi o oră – că voi fi nevoit să vorbesc încă o dată la o învestire, acum în funcţia de prefect al judeţului Harghita”.

În discursul său, noul prefect a apreciat echipa pe care a găsit-o în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, pe care a caracterizat-o ca fiind profesionalistă, excelentă, prietenoasă şi binevoitoare. În ceea ce priveşte noua funcţie pe care o ocupă, Petres Sándor spunea că „o să avem de trecut câteva luni destul de grele. Este o perioadă de dinainte de alegeri. S-ar putea, ca între timp, să ne apucăm iar de treabă pe legile fondului funciar. Deci, o să fie nevoie de toată atenţia, priceperea şi străduinţa noastră să trecem de această perioadă cu bine”.

La fel ca şi fostul prefect, Petres Sándor şi-a încheiat discursul tot într-o notă de umor, zicând că „de luni trebuia să mă aflu în concediu. Bineînţeles, nu o să plec, dar sper ca în ultimele două săptămâni din august să pot avea un concediu cu orice risc”.

 

n „Ne cerem scuze că ţi-am stricat concediul”

Prezent la evenimentul de ieri, senatorul Tánczos Barna a ţinut să-i mulţumească lui Adrian Jean Andrei pentru colaborarea pe care a avut-o în cei doi ani, pentru modul în care a aplicat legea, dar, în acelaşi timp, i-a cerut şi scuze pentru rocada care s-a produs la conducerea Instituţiei Prefectului.

„Îi mulţumesc d-lui Adrian Jean Andrei pentru activitatea depusă în ultimii doi ani în judeţul Harghita. Sincer şi din suflet, pentru că am avut în dânsul un adevărat partener, un coleg de nădejde, un prefect care ne-a ajutat în tot ce am avut de rezolvat la Prefectură, în instituţiile publice. (…) Îţi mulţumim pentru activitatea depusă şi pentru parteneriatul de care ai dat dovadă. Te respect şi mai mult pentru faptul că, în afară de textul şi litera legii, ai ştiut tot timpul şi regulile nescrise ale acestui joc, destul de murdar şi destul de neplăcut câteodată. Concediile sunt, se pare, destul de riscante în anumite situaţii şi, în numele nostru, ne cerem scuze că ţi-am stricat concediul”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.