Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prefectul judeţului Harghita, reales vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Prefectul judeţului Harghita, reales vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România
Prefectul judeţului Harghita, reales vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România

Prefectul judeţului Harghita, reales vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a fost reales, cu unanimitate de voturi, vicepreşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR). Alegerea în această funcţie a avut loc săptămâna trecută, în cadrul Adunării Generale a APSR, ce a avut loc în municipiul Târgu-Mureş. În cadrul întâlnirii, care a avut loc în perioada 16-17 martie, au fost dezbătute subiecte de interes pentru instituţiile prefectului din ţară.

Adrian Jean Andrei s-a arătat onorat de faptul că încrederea arătată de prefecţii din România faţă de el a rămas aceeaşi, fiind reales cu unanimitate de voturi. „Este o onoare pentru mine să văd că încrederea colegilor prefecţi din ţară la adresa mea a rămas aceeaşi. Deşi această asociaţie este o organizaţie profesională, non-profit şi apolitică, necesită o implicare în toată problematica administraţiei publice, prin propuneri de îmbunătăţire a activităţii prefecţilor, cu modificările, acolo unde este necesar, a actelor normative. Comitetul Director al asociaţiei este format din oameni cu experienţă, care de-a lungul anilor au constituit repere pentru reprezentarea Guvernului României pe plan local. De la an la an, asociaţia beneficiază de prezenţa unor miniştri în cadrul întâlnirilor, creându-se astfel premisa unei comunicări mai accentuate pe problematica supusă dezbaterii. Cred că instituţia prefectului şi imaginea acesteia vor comporta în perioada imediat următoare modificări de nuanţă, pentru a creşte autoritatea acesteia”, a declarat prefectul judeţului Harghita.

Dezbaterile din cadrul Adunării Generale a APSR au privit modificările legislative aduse proiectului de Cod administrativ, propuneri de modificări legislative în activitatea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, dezbateri pe tema modificărilor privind salarizarea şi propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii desfăşurate de instituţiile prefectului în conformitate cu cadrul legal existent. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.