Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ieri: Grevă japoneză la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Ieri: Grevă japoneză la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret
Ieri: Grevă japoneză la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret

Ieri: Grevă japoneză la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Harghita s-au aflat luni în grevă japoneză, aceştia protestând, la fel ca şi colegii lor din toată ţara, faţă de nivelul scăzut de salarizare.

Inspectorul de tineret Koronka Sándor a declarat pentru Agerpres că salariile la ministerul de resort s-au mărit la sfârşitul anului trecut, dar aceste majorări nu au fost operate şi în judeţe, motiv pentru care se primesc salarii mult mai mici decât la Bucureşti.

„Nemulţumirile sunt legate de nivelul salarizării. La Ministerul Tineretului şi Sportului s-au mărit salariile la sfârşitul anului, iar nouă, din 2009, nu ni s-au majorat deloc. Primim doar salariu, nu primim sporuri, lucrăm acum pentru salariul minim, brutul este de 1.450 lei şi suntem funcţionari publici şi nu putem face nimic altceva în plus. (…) Practic, cu aceeaşi poziţie, avem salarii diferite”, a spus Koronka Sándor.

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Tineret au purtat banderole albe pe braţ şi la un moment dat au ieşit în faţa instituţiei şi s-au întors cu spatele către stradă, după care au revenit la lucru şi şi-au continuat activitatea. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.