Plătim ca să muncim | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Opinii » Plătim ca să muncim
Plătim ca să muncim

Plătim ca să muncim

De fiecare dată când vin ninsorile, pentru locuitorii unui oraş (în cazul de faţă vorbim de Miercurea-Ciuc) apare problema zăpezii.

Trecătorii se luptă zilnic cu mersul prin zăpadă, de multe ori dându-şi sentimentul că ai fi cu o bicicletă pe un traseu montan.

Patronii magazinelor, restaurantelor, barurilor (mai degrabă angajaţii acestora), dar şi alţi locuitori, sunt ameninţaţi, cu amenda deasupra capului, să-şi cureţe trotuarele din faţa proprietăţilor.

Această obligaţie, ca să-l citez pe un realizator de emisiuni TV, e ca şi cum te-ai duce la un restaurant, mănânci, achiţi nota de plată, laşi un bacşiş şi apoi chelnerul îţi spune că dacă nu debarasezi masa trebuie să mai plăteşti ceva în plus. La fel, tu, ca locuitor al oraşului ori ca patron, plăteşti taxe, plăteşti impozite, plăteşti la serviciul de salubrizare, iar la final, în locul banilor daţi, tot tu trebuie să pui mâna pe lopată şi să cureţi trotuarul.

Iar în timp ce municipalitatea aleargă după trotuarele necurăţate, tot ea, conducerea oraşului, face vreo 3 cărări prin pieţe şi alte zone publice şi cu asta basta. Adică mai puţin decât face cel care plăteşte taxele. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Nu sunt curatate niciodata strazile mici, doar cele principale.In parcarea de la bazinul de inot e zapada de 15cm necuratata si acum, in mijlocul parcarii nu zic de cea dintre masini.In parcarea de la Cercul Militar – Biserica Catolica tot asa, printre blocuri nu trece veci o masina de curatat zapada.La marginea orasului oamenii “sparg” zapada cu masinile ca sa isi faca drum pana la case atunci cand ninge,masinile de dezapezire ajung mai mult din greseala pe acolo,eventual a doua zi cand nu mai ninge si trec cel mult odata .Pe unde au trecut baga zapada peste masinile parcate,firma care face treaba asta nu are utilaje adecvate (inafara a 2-3 salarite folosite pe strazile principale) .Angajatii firmei curata drumurile in graba si in bataia de joc a oamenilor si a firmelor, cu zapada impinsa cu lama in fata cailor de acces.Cei din primarie nu vad ce e in oras cand merg si ei la serviciu sau acasa/la magazin/etc ?Sau la ei in fata primariei se curata zapada fara sa fie impinsa in bataie de joc in intrare ?La fel CityParking care dezapezeste parcarile din care ies bani frumosi cu lopata, plimba saracii angajati zapada cu lopata in mana in secolul 21 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.