Platforma de achiziţii publice a Consiliului Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Economic » Platforma de achiziţii publice a Consiliului Judeţean
Platforma de achiziţii publice a Consiliului Judeţean

Platforma de achiziţii publice a Consiliului Judeţean

Am mai scris la începutul anului că, pentru 2017, Consiliul Judeţean Harghita are un plan măreţ legat de proiectele derulate, şi anume să se angajeze să cheltuiască cel puţin 100 de milioane de lei. Dar până la finele anului, când se va trage linie, ieri a fost prezentată noua platformă de achiziţii publice a Consiliului Judeţean (de fapt, este vorba de versiunea actualizată). O platformă despre care Barabás Csaba (purtătorul de cuvânt al CJ Harghita) spunea că este menită să reducă birocraţia şi să sprijine antreprenorii, cei care doresc să participe la achiziţii publice.

Lukács Levente Zoltán, directorul Agenţiei de Dezvoltare a judeţului Harghita, preciza, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută ieri, că un sondaj realizat, anul trecut, de către agenţia pe care o conduce a arătat necesitatea unei platforme online pe care să fie publicate cumpărările directe efectuate în judeţ. De asemenea, în urma răspunsurilor pozitive venite din partea celor care au utilizat această platformă s-a decis dezvoltarea ei, astfel că acum au fost introduse servicii noi. Este vorba de publicarea inclusiv a achiziţiilor de servicii în valoare mai mare de 30.000 de euro, respectiv lucrărilor în valoare de peste 100.000 de euro (n.a. – legea prevede obligativitatea publicării pe SEAP doar a acestor servicii şi a lucrărilor ce depăşesc aceste două valori, astfel că până acum pe platforma online a Consiliului Judeţean apăreau achiziţiile de până în 30.000, respectiv 100.000 de euro; de asemenea, postarea pe portal nu va elimina şi publicarea pe SEAP, platforma venind şi ca un mijloc mai facil de răspândire a informaţiei către antreprenori).

„Este important de menţionat – spunea Lukács Levente Zoltán – că platforma achizitiipublice.judetulharghita.ro este gratuită, dezvoltată de specialiştii CJ Harghita, iar folosirea ei este gratuită. Aceasta este un sistem practic şi util, iar cei care se vor înscrie pe ea vor primi newsletter-e, grupate în 16 categorii, cu privire la achiziţiile publice.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare a judeţului Harghita spunea că se doreşte ca pe acest portal, pe lângă Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate lui, să-şi publice achiziţiile şi consiliile locale, iar în acest an să apară inclusiv executările silite din judeţ. Astfel, spunea Lukács Levente Zoltán, „sper ca fiecare consiliu local să fie un partener în ceea ce priveşte funcţionarea site-ului şi sper ca în cazul judeţului Harghita, când ne gândim la achiziţii publice, acest site să fie principalul mijloc care ne vine în minte să-l folosim în acest scop”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.