Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pista de bob de vară din Topliţa este căutată de mulţi localnici şi turişti | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Timp Liber » Pista de bob de vară din Topliţa este căutată de mulţi localnici şi turişti
Pista de bob de vară din Topliţa este căutată de mulţi localnici şi turişti
DCIM100MEDIADJI_0049.JPG

Pista de bob de vară din Topliţa este căutată de mulţi localnici şi turişti

Sâmbăta trecută, la Topliţa, în staţiunea Banffy, a fost inaugurată cea mai lungă pistă de bob din ţară. Cristian Baciu, membru în echipa de administrare a pistei de bob şi pârtiei de schi aflate una lângă alta, spunea că sâmbăta trecută, în prima zi de funcţionare, când încă nu se anunţaseră deschiderea ei, au fost în jur de 800 de persoane care au mers cu săniile. A doua zi, după ce a fost pus şi anunţul de inaugurare a investiţiei, la pistă au fost în jur de 1.200 de persoane.

Vorbind despre caracteristicile pistei de bob de vară de la Topliţa, Cristian Baciu spunea că aceasta are aproape 2 km lungime, în prezent fiind cea mai lungă din ţară şi, probabil, cea mai modernă. Viteza maximă care poate fi atinsă este de 45 km/h.

Instalaţia dispune de un sistem modern de controlat distanţa dintre sănii, astfel că nu permite coliziunea dintre acestea.

În cele 54 de sănii existente pot urca câte două persoane, dar cu condiţia ca greutatea persoanelor să nu depăşească un total de 150 kg.

Timpul de coborâre variază între două şi patru minute. „O coborâre, la viteză maximă, durează în jur de două minute, iar în funcţie de frânare poate creşte până la 3 sau 4 minute. E important de precizat că oprirea pe traseu este interzisă”, spunea Cristian Baciu.

În ceea ce priveşte preţul biletelor, un adult trebuie să plătească pentru o tură 20 de lei, iar un copil 15 lei. Clienţii beneficiază şi de reduceri dacă optează pentru mai multe ture. Astfel, la 5 coborâri, una este gratuită, iar la 10 se acordă încă 3 gratuite.

De luni şi până vineri, pista funcţionează între orele 10:00 şi 21:00, iar sâmbăta şi duminica se deschide la 09:00 şi se închide la 22:00. Important de precizat este şi faptul că aceasta va funcţiona şi pe timp de iarnă.

***

În judeţul nostru mai există piste de bob de vară la Lunca de Sus şi la Borsec.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.