Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste o mie de absolvenţi de liceu din judeţ s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Învățământ » Peste o mie de absolvenţi de liceu din judeţ s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului
Peste o mie de absolvenţi de liceu din judeţ s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului

Peste o mie de absolvenţi de liceu din judeţ s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului

Pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în judeţul Harghita, s-au înscris peste 1.000 de absolvenţi de liceu, cei mai mulţi urmând să susţină proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Inspectorul şcolar Hodgyai László spunea că a doua sesiune a Bacalaureatului a început de luni, cu probele de competenţe lingvistice la Limba Română şi Limba Maghiară. Examenul continuă în această săptămână cu probele de competenţe la limbi moderne şi cu examenul de competenţe digitale. Începând de luni, 25 august, odată cu debutul probelor scrise, emoţiile candidaţilor vor creşte. Astfel, pe 25 august va avea loc proba la Limba Română, pe 26 august la Limba Maghiară, pe 27 august la Matematică şi Istorie, în funcţie de profil, iar pe 29 august va avea loc examenul la disciplinele opţionale.

Pe 1 septembrie se vor afişa rezultatele preliminarii, iar cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, urmând ca 3 zile mai târziu să se anunţe rezultatele finale.

 Peste 800 de candidaţi la Limba Română

Hodgyai László spunea că pentru sesiunea de toamnă 2014 a examenului de Bacalaureat în judeţul Harghita s-au înscris 1.054 de candidaţi. La examenele de competenţe vor participa 96 de candidaţi la Limba Română, 78 candidaţi la Limba Maghiară, 99 la limbi moderne, iar 74 vor susţine proba la competenţele digitale.
Cei mai mulţi vor susţine examenele scrise: 845 de absolvenţi la Limba Română; 419 la disciplinele opţionale; 380 la Matematică; 293 la Limba Maghiară şi 41 de candidaţi la Istorie.

Pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, în judeţul Harghita s-au înscris 2.657 de absolvenţi de liceu, din care au reuşit să obţină medii peste 6,00 1.328 de candidaţi. Ceilalţi fie nu s-au mai prezentat, fie nu au promovat examenul.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.