Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 9,3 milioane de lei pentru Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Peste 9,3 milioane de lei pentru Harghita
Peste 9,3 milioane de lei pentru Harghita

Peste 9,3 milioane de lei pentru Harghita

  • A fost aprobată alocarea fondurilor necesare pentru refacerea obiectivelor din judeţ afectate în urma fenomenelor meteo nefavorabile din lunile mai şi iunie

Sumele necesare solicitate pentru refacerea obiectivelor afectate în urma fenomenelor hidrologice şi meteorologice periculoase înregistrate în Harghita, în perioada 16 mai – 27 iunie, vor ajunge integral în judeţ, după ce Guvernul a aprobat miercuri alocarea banilor din Fondul de intervenţie, a informat Instituţia Prefectului.

În urma condiţiilor meteo nefavorabile din perioada amintită au fost înregistrate pagube semnificative în 18 localităţi şi în cazul mai multor obiective aflate în administrarea Consiliului Judeţean Harghita, suma alocată ridicându-se la 9.347.000 de lei.

Au fost afectate atunci mai multe obiective aparţinând autorităţilor administraţiei publice locale din Cozmeni, Corund, Dealu, Mugeni, Odorheiu Secuiesc, Feliceni, Lunca de Sus, Lunca de Jos, Ocland, Corbu, Bilbor, Vlăhiţa, Sărmaş, Tulgheş, Miercurea Ciuc, Ciucsângeorgiu, Plăieşii de Jos şi Tuşnad. Din cauza precipitaţiilor şi a apelor ieşite din albie au fost înregistrate probleme, în principal, la porţiuni de drum, străzi, poduri, podeţe, ziduri de sprijin, acostamente sau maluri.

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au cauzat cele mai multe pagube în comuna Ciucsângeorgiu, unde valoarea acestora a fost estimată la 3.423.000 de lei, dar probleme serioase, a căror remediere necesită cheltuirea a 2.852.000 de lei, au fost înregistrate şi în cazul mai multor sectoare de drumuri judeţene aflate în administrarea CJ Harghita, fiind avariate şi podeţe, poduri, ziduri de sprijin şi acostamente. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.