Peste 60 de firme din România şi Ungaria, la cea de-a XXVII-a ediţie a Expo Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Economic » Peste 60 de firme din România şi Ungaria, la cea de-a XXVII-a ediţie a Expo Ciuc
Peste 60 de firme din România şi Ungaria, la cea de-a XXVII-a ediţie a Expo Ciuc

Peste 60 de firme din România şi Ungaria, la cea de-a XXVII-a ediţie a Expo Ciuc

Peste 60 de firme din România şu Ungaria participă la cea de-a XXVII-a ediţie a Expo-Ciuc, cel mai mare târg al produselor de larg consum din zonă, găzduit de Sala Sportului din municipiul reşedinţă de judeţ.

Expozanţii oferă spre vânzare produsele textile, cosmetice, încălţăminte, pielărie, aparatele de uz casnic, obiectele artizanale, mobilă, produse ale industriei alimentare, produse tehnice, mobilier de grădină sau flori.

Potrivit organizatorilor, în acest an a crescut numărul firmelor venite din Ungaria, graţie programului de promovare a produselor maghiare susţinută de Guvernul ungar, manifestarea fiind susţinută de Consulatul General al Ungariei la Miercurea-Ciuc. De altfel, paralel cu expoziţia, au loc şi forumuri economice şi întâlniri între oamenii de afaceri, scopul fiind acela ca „firmele din ţară şi din străinătate să se întâlnească şi să producă noi parteneriate”. De asemenea, în program sunt incluse diverse demonstraţii şi alte evenimente conexe.

La deschiderea evenimentului, primarul Ráduly Róbert Kálmán le-a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere pentru fostul director al târgului, Csipor Attila, care a decedat anul trecut.

Senatorul Tánczos Barna a punctat faptul că este o ocazie pentru firmele din zonă să se prezinte publicului şi de a crea noi parteneriate. „Este o ocazie deosebită pentru toate firmele, toate companiile din Ciuc această expoziţie, o expoziţie internaţională care, în afară de faptul că aduce noi posibilităţi de a crea noi contacte cu potenţiali parteneri, oferă şi o altă dimensiune, o posibilitate de a-şi prezenta produsele, serviciile publicului larg. Este o mândrie pentru orice producător de a-şi prezenta societatea, produsele, serviciile şi celor care nu sunt neapărat consumatori sau parteneri, este o mândrie de a prezenta rodul muncii celor 365 de zile dintr-un an şi de a fi prezenţi la o asemenea expoziţie”, a conchis senatorul harghitean.

Ca parte integrantă al Expo-Ciuc, în ideea promovării stilului de viaţă sănătos va avea loc primul campionat ciucan de Bumper Ball (sâmbătă, 27 mai, de la ora 09:00, la Şcoala Generală „Nagy Imre”), un joc distractiv în care participanţii intră cu partea superioară a corpului în nişte mingi de dimensiuni mari şi încearcă să lovească cu picioarele o minge obişnuită.

Târgul produselor de larg consum de la Miercurea-Ciuc se va încheia duminică, iar intrarea este gratuită. (Lia Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.