Miercurea-Ciuc: 3 tone de deşeuri medicale periculoase, descoperite de poliţişti în urma a trei percheziţii | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Miercurea-Ciuc: 3 tone de deşeuri medicale periculoase, descoperite de poliţişti în urma a trei percheziţii
Miercurea-Ciuc: 3 tone de deşeuri medicale periculoase, descoperite de poliţişti în urma a trei percheziţii

Miercurea-Ciuc: 3 tone de deşeuri medicale periculoase, descoperite de poliţişti în urma a trei percheziţii

Administratorul unei societăţi comerciale a fost reţinut

O cantitate de trei tone de deşeuri medicale periculoase a fost descoperită şi indisponibilizată de poliţişti, în urma a trei percheziţii efectuate pe raza municipiului Miercurea-Ciuc, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, percheziţiile au fost efectuate miercuri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar-Veterinare pe linia combaterii ilegalităţilor din domeniul colectării, tratării, transportului, valorificării şi eliminării deşeurilor periculoase.

Pe lângă cele trei tone de deşeuri medicale periculoase, de uz uman şi veterinar, au fost ridicate acte şi documente contabile cu privire la activitatea infracţională.

De asemenea, administratorul societăţii comerciale a fost reţinut, iar ieri a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase”, pentru stabilirea provenienţei deşeurilor medicale periculoase, de uz uman şi veterinar, precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.