Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 540 de şoferi prinşi la volan sub influenţa alcoolului, în 2021 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Peste 540 de şoferi prinşi la volan sub influenţa alcoolului, în 2021
Peste 540 de şoferi prinşi la volan sub influenţa alcoolului, în 2021

Peste 540 de şoferi prinşi la volan sub influenţa alcoolului, în 2021

Poliţiştii harghiteni au depistat, pe parcursul anului trecut, 541 de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 3 şoferi se urcaseră la volan după ce consumaseră substanţe interzise. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Maria Plumbu, a informat că în cazul şoferilor care au fost depistaţi conducând după ce consumaseră băuturi alcoolice au fost întocmite 185 de dosare penale şi au fost aplicate 356 de sancţiuni contravenţionale. Aceasta a precizat că dintre aceşti conducători auto, 356 au avut valori mai mici sau egale cu 0,40 mg/l, în urma testării cu aparatul etilotest, 106 între 0,41 şi 0,80 mg/l, iar 79 peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare concentraţie constatată în urma testării cu aparatul etilotest, în anul 2021, a fost de 1,54 mg/l, iar cea mai mare alcoolemie stabilită în urma analizelor de laborator a fost de 5,05 ‰. Cel mai tânăr conducător auto depistat conducând în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice avea 18 ani şi 5 luni, iar cel mai vârstnic şofer care se urcase la volan după ce a băut avea vârsta de 81 ani şi două luni.

În ceea ce priveşte evenimentele negative înregistrate din cauza unor persoane care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, Maria Plumbu a oferit ca exemplu cazul unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care a condus, în luna octombrie a anului trecut, un autoturism pe DJ 127A, pe raza localităţii Valea Rece din comuna Lunca de Jos şi a provocat un accident soldat cu rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a altor patru. Oamenii legii au constatat că bărbatul avea o concentraţie de alcool de 0,54 mg/l în aerul expirat, pentru ca în urma analizelor de laborator să se stabilească că acesta avea o alcoolemie de 1,05‰.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.