Peste 500 de proiecte depuse în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 iunie 2023
Home » Societate » Peste 500 de proiecte depuse în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita
Peste 500 de proiecte depuse în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita

Peste 500 de proiecte depuse în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita

  • Competiţia „Raliul Harghitei 2022” va fi cofinanţată cu 50.000 de lei de către autoritatea publică judeţeană

Veste bună pentru cei care au depus proiecte în cadrul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita: în cadrul şedinţei ordinare a forului judeţean derulată marţi a fost aprobată componenţa Comisiei de selecţie şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor privind Programul general de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2022, Programul special de finanţare nerambursabilă a porturilor populare şi a costumelor tradiţionale pe anul 2022 şi Programul special de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale ale comunităţii româneşti din judeţul Harghita pe anul 2022.

Zonda Erika, directorul general al Direcţiei Generale Programe şi Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Harghita, a declarat că „a crescut interesul comunităţii pentru programele cu finanţare nerambursabilă derulate de Consiliul Judeţean Harghita, fiind înregistrate 509 solicitări”, dintre care 93 de cereri sunt pentru programele culturale, 14 solicitări pentru programele comunităţii româneşti şi 43 pentru programul destinat porturilor populare.

„Cred că de acum, după înfiinţarea comisiilor, în zece zile putem definitiva listele”, a adăugat Zonda Erika, ceea ce înseamnă că în cursul lunii mai organizaţiile care au solicitat finanţare nerambursabilă pentru proiectele depuse vor afla dacă cererile le-au fost aprobate.

Consiliul Judeţean va cofinanţa evenimentul sportiv „Raliul Harghitei 2022” cu suma de 50.000 de lei prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, organizatoarea evenimentului.

„Acest eveniment este foarte important din perspectiva sportului, fiind o etapă a unei competiţii naţionale, dar şi din punct de vedere turistic, deoarece pune la dispoziţia participanţilor şi a celor interesaţi posibilitatea de a descoperi patrimoniul judeţului Harghita şi calitatea serviciilor oferite. Este un eveniment sportiv care oferă cea mai mare publicitate judeţului Harghita în presa centrală. Limbajul sportului este un limbaj comun, sportul ne leagă şi ne învaţă fairplayul”, a arătat Bíró Barna Botond, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, cel care a condus şedinţa ordinară de marţi, în absenţa preşedintelui Borboly Csaba, aflat la Bruxelles.

La şedinţa ordinară a fost aprobată şi noua componenţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a judeţului Harghita. Modificarea acesteia s-a impus ca urmare a numirii domnului Petres Sándor – anul trecut delegatul Prefecturii Harghita în acest for – în funcţia de prefect al judeţului. În locul lui a fost numit, în urma votului forului decizional al CJ, subprefectul Marius Ţepeluş.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.