Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Simularea Evaluării NaţionalePeste 2.890 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la simulare în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Învățământ »
Simularea Evaluării Naţionale
Peste 2.890 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la simulare în judeţul Harghita
<h5><i>Simularea Evaluării Naţionale</i></h5>Peste 2.890 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la simulare în judeţul Harghita

Simularea Evaluării Naţionale
Peste 2.890 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la simulare în judeţul Harghita

Elevii claselor a VIII-a au început săptămâna prin susţinerea simulării pentru Evaluarea Naţională. Prima probă a fost la Limba şi literatura română, luni, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, au participat 2.742 de elevi, iar 150 de elevi au absentat. Marţi, a avut loc proba la matematică, la care s-au prezentat 2.738 de elevi şi au absentat 154. Simularea se încheie astăzi, cu proba de la Limba şi literatura maternă.

Elevii care încheie anul acesta ciclul gimnazial şi care au participat la simularea Evaluării Naţionale au avut la dispoziţie două ore pentru elaborarea unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe. Subiectele primite de aceştia au fost în format de broşură, putând cere pagini suplimentare. Răspunsurile au fost scrise de către elevi direct pe broşură, aceasta fiind predată la finalului probei. Ţinând cont că acestea conţin subiectele, nu au rămas în posesia candidaţilor. Pentru fiecare dintre cele trei probe, elevii au completat colţul din dreapta sus al broşurii tipizate cu datele personale. Colţul lucrării care conţine datele personale ale elevului nu s-a lipit şi nu s-a închis, secretizarea făcându-se după încărcarea lucrărilor în platforma destinată evaluării digitalizate. Ultimii trei elevi care au predat lucrările au rămas în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Rezultatele simulării pentru evaluarea naţională vor fi comunicate în data de 23 februarie, în mod individual, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, „în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, precizează Ministerul Educaţiei.

Notele obţinute nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Evaluarea Naţională 2024 are loc în perioada 25-28 iunie, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 3 iulie. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.