Peste 2.500 de locuri disponibile la nivel naţional pentru învăţământul militar | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Învățământ » Peste 2.500 de locuri disponibile la nivel naţional pentru învăţământul militar
Peste 2.500 de locuri disponibile la nivel naţional pentru învăţământul militar

Peste 2.500 de locuri disponibile la nivel naţional pentru învăţământul militar

  • Acesta cuprinde studii liceale, postliceale şi universitare

Ministerul Apărării Naţionale, prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Harghita, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în învăţământul liceal, postliceal şi universitar militar pentru anul de învăţământ 2023-2024.

În cadrul unui comunicat de presă emis de Centrul Militar Judeţean (CMJ) Harghita se precizează faptul că înscrierile se pot face online, pe platforma recrutaremapn.ro/signupform.php, sau fizic, la centrul militar.

Pentru învăţământul liceal militar, cu durată de 4 ani, sunt disponibile 816 locuri: câte 186 de locuri la liceele din Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova şi 144 de locuri la cel din Constanţa.

Termenul limită de înscriere este data de 24 martie.

Se pot înscrie absolvenţi ai învăţământului secundar inferior/gimnazial sau care fac dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în cursul acestui an.

Când se prezintă la CMJ în vederea înscrierii, candidaţii vor trebui să fie însoţiţi de părinţi şi să aibă asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naştere (pentru cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani). Cu această ocazie, personalul recrutor va pune la dispoziţie toate informaţiile necesare desfăşurării procesului de recrutare.

Pentru programele de studii universitare de licenţă pentru formarea ofiţerilor în activitate, cu o durată între 3 şi 6 ani, sunt disponibile 255 de locuri: 6 locuri la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti; 44 de locuri la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti; 30 de locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu; 26 de locuri la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov; 13 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa; 5 locuri la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Bucureşti; 101 locuri la Institutul Medico-Militar (din care 61 de locuri la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti şi 40 de locuri la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, Târgu Mureş).

Pentru acestea, termenul de înscriere este data de 31 mai.

Se pot înscrie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 24 de ani pentru aviaţie-navigaţie, respectiv 26 de ani pentru celelalte categorii de forţe, împliniţi în cursul acestui an.

Pe lângă aceste cursuri liceale şi universitare, Ministerul Apărării Naţionale organizează şi programe de studii postliceale. Sunt studii pentru formarea maiştrilor militari în activitate, cu o durată de 2 ani, şi programe de studii pentru formarea subofiţerilor în activitate, cu o durată de 1 an. Pentru acestea sunt scoase la concurs 444 de locuri, respectiv 1.013 locuri în instituţii de învăţământ din Piteşti, Boboc, Constanţa, Sibiu şi Bucureşti.

Termenul limită de înscriere este 2 iunie, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul fiind media obţinută la examenul de Bacalaureat.

Se pot înscrie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data ierarhizării şi care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul acestui an.

Detalii suplimentare privind documentele necesare întocmirii dosarului de candidat şi informaţii legate de etapele care sunt de parcurs se pot obţine la sediul Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Harghita, situat în municipiul Miercurea-Ciuc, Piaţa Cetăţii, nr. 1, sau la unul din numerele de telefon: 0266/37.15.20, int. 123, 0266/31.16.20. Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare este între orele 08:00-16:00, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv între orele 10:30-18:30 în ziua de marţi.

Informaţii pot fi găsite şi pe site-ul recrutare.mapn.ro, respectiv pe platforma de socializare Facebook.com/RecrutareMApN, Facebook.com/CentrulMilitarJudeţeanHarghita. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.