Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Duminică, la Miercurea-Ciuc:Recital Ineffable feat. A.G. Weinberger | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură »
Duminică, la Miercurea-Ciuc:
Recital Ineffable feat. A.G. Weinberger
<h5><i>Duminică, la Miercurea-Ciuc:</i></h5>Recital Ineffable feat. A.G. Weinberger

Duminică, la Miercurea-Ciuc:
Recital Ineffable feat. A.G. Weinberger

Harghitenii de la Ineffable – o trupă care se defineşte ca o formaţie multidimensională, R&B şi jazz cu o nouă spiritualitate şi versuri picante – va susţine duminică, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc un concert special.

Formaţia Ineffable a fost creată în 2017 – Réka Kata Regián: voce, flaut; Lukács Márton Örs: clape; Szerecsán Tihamér: bas; Szerecsán Osszián: tobe.

Primul album a apărut în 2019, iar al doilea – intitulat „New Dimension” – s-a născut în plină pandemie.

Concertul de duminică se va evidenţia prin invitaţia onorată de A.G. Weinberger – cel mai cunoscut muzician din blues-ul românesc – de a urca pe scenă alături de tinerii harghiteni.

A.G. Weinberger este supranumit de către critici „Mr. Blues al României”. Orădeanul, care îşi spune „multiplu minoritar” – „evreu, ungur şi român”, a ajuns pentru prima dată în SUA, la Memphis, Tennessee, în anul 1996, dorind să ia contact cu industria americană de blues. Iar doi ani mai târziu cântă la festivalul Bluestock, fiind singurul artist non-american care a fost acceptat la celebra manifestare. A.G. Weinberger l-a impresionat chiar şi pe marele B.B. King care spunea despre orădean că „este un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”.

Artistul român se mai mândreşte cu o performanţă: albumul „Nashville Calling”, apărut în anul 2006, a fost nominalizat la 7 categorii ale premiilor Grammy, fiind singurul cântăreţ de blues şi jazz din România care a atins un astfel de prag artistic. Iar albumul „ReBorn” (2018), pe lângă faptul că a câştigat categoria „Albumul anului” în cadrul Galei Premiilor de Jazz – Premiile Muzza 2019, s-a menţinut 6 luni în Top 50 Blues/Rock al Roots Music Report, acest top fiind considerat cel mai important clasament muzical independent la nivel mondial.

Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul bilete.ro, preţul acestora fiind de 35 de lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.