Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor şi amenajarea pistelor de biciclete în Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor şi amenajarea pistelor de biciclete în Băile Tuşnad
Peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor şi amenajarea pistelor de biciclete în Băile Tuşnad

Peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor şi amenajarea pistelor de biciclete în Băile Tuşnad

Albert Tibor, primarul oraşului Băile Tuşnad şi Simion Creţu, directorul general al ADR Centru, au semnat un contract de finanţare prin care se vor aloca aproape 11 milioane de lei pentru infrastructura din localitate.

Acest proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cuprinde modernizarea a peste 2 kilometri de străzi şi realizarea de piste de biciclete în staţiune, pentru dezvoltarea durabilă a turismului. Potrivit unui comunicat de presă emis de ADR Centru, este vorba de străzile Ciucaş, Brazilor, Jokai Mor şi Morii (o lungime totală de 2,15 km), respectiv de realizarea de piste pe Aleea Lac Ciucaş şi strada Oltului. Aceste lucrări vor fi completate de reabilitarea parcării şi a treptelor pietonale de pe str. Oltului. Lucrările se estimează să fie finalizate la sfârşitul lunii septembrie.

Prin reabilitarea acestor artere rutiere – se precizează în comunicat – zona staţiunii turistice va fi valorificată ca areal de agrement multifuncţional în aer liber, iar potenţialii beneficiari ai proiectului din mediul privat şi-au exprimat dorinţa de a realiza investiţii noi, care vor genera în mod direct locuri de muncă.

Din cei peste 10,9 milioane de lei, cât este valoarea totală a proiectului, aproape 10,5 milioane de lei (adică 98%) sunt alocaţi prin POR 2014-2020.

Cu ocazia semnării acestui contract, edilul oraşului spunea că „un factor important în proiectarea lucrărilor la aceste străzi, alei şi a parcării a fost aplicarea principiului egalităţii de şanse, aşa că, prin natura investiţiei, toate vor fi accesibile tuturor persoanelor, indiferent de mobilitatea acestora, inclusiv pista de biciclete. Acestea vor putea fi folosite de tineri sau mai puţin tineri biciclişti, de copii cu role, de părinţii cu cărucioare pentru copii, dar şi de persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Astfel vor beneficia de rezultatele proiectului toţi locuitorii şi turiştii”.

La rândul său, Simion Creţu amintea că „în staţiunea Băile Tuşnad au mai fost finanţate, prin POR 2007-2013, obiective privind structurile de primire turistică, iar acum edilii doresc să ofere noi posibilităţi de petrecere a timpului liber localnicilor şi turiştilor. De aceea, în septembrie 2017, am semnat proiectul de amenajare parcuri şi spaţii verzi, în valoare totală de peste 6,7 milioane de lei, iar acum susţinem îmbunătăţirea sistemului rutier pentru creşterea mobilităţii publicului larg, pentru a avea acces la structurile de primire turistică existente”. (Liviu C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.