Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 10.000 de articole pirotehnice și aproximativ 500 de pomi de Crăciun, confiscați | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Peste 10.000 de articole pirotehnice și aproximativ 500 de pomi de Crăciun, confiscați
Peste 10.000 de articole pirotehnice și aproximativ 500 de pomi de Crăciun, confiscați

Peste 10.000 de articole pirotehnice și aproximativ 500 de pomi de Crăciun, confiscați

Un număr de 10.000 de articole pirotehnice au fost confiscate de la o femeie de 37 de ani, din comuna Secuieni, care le deținea la domiciliu și le oferea spre vânzare, în urma acţiunilor polițiștilor harghiteni desfăşurate în cursul ultimelor 48 de ore, în cadrul Planului de acțiune FOC DE ARTIFICII 2019. Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Tot în ultimele zile, polițiștii harghiteni au confiscat peste 500 de pomi de Crăciun, în zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, în cadrul acțiunilor cuprinse în Planul Comun de Acţiune pentru prevenirea și combaterea faptelor în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos și a „POMILOR DE CRĂCIUN”.

Astfel, o echipă formată din poliţişti şi specialiști silvici a constatat la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale de profil că 375 de pomi de Crăciun din import au fost valorificați fără a se emite documente de însoțire sau documente echivalente, cantitatea in cauză fiind stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice.

La o altă unitate economică s-a constatat că 149 de pomi de Crăciun din import au fost valorificați în aceleaşi condiţii.

Totodată, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, la punctul de lucru al unei alte persoane juridice s-a constatat că nu exista distinct un registru de evidență a intrărilor/ieșirilor de materiale lemnoase, așa cum prevede legislația în domeniul silvic și nu erau afișate prețurile de vânzare a pomilor de Crăciun, individual. În acest caz, 524 de brăduți au fost confiscați valoric, în sumă totală de 10.500 de lei.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale cu amendă, conform prevederilor Legii 171/2010, dintre care două de 15.000 şi două de 5.000 de lei. (Șt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.