Percheziții DNA la Primăria Miercurea-Ciuc și la locuința primarului Ráduly Róbert Kálmán | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Percheziții DNA la Primăria Miercurea-Ciuc și la locuința primarului Ráduly Róbert Kálmán
Percheziții DNA la Primăria Miercurea-Ciuc și la locuința primarului Ráduly Róbert Kálmán

Percheziții DNA la Primăria Miercurea-Ciuc și la locuința primarului Ráduly Róbert Kálmán

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, miercuri dimineață, mai multe percheziții în Harghita, Mureș și Ilfov, printre locațiile vizate se află Primăria Miercurea-Ciuc, dar și locuința primarului municipiului, Ráduly Róbert Kálmán.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2007-2015. În cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă remis de DNA.

În legătură cu perchezițiile de la Primăria Miercurea-Ciuc, viceprimarul municipiului Antal Attila, care ar fi vizat în acest dosar, a declarat că „de la mine au solicitat colaborare privind predarea unor documente oficiale. Este vorba de contracte, hotărâri de consiliu local, mai multe documente”. Acesta a precizat că nu știe dacă procurorii se află și în alte birouri, însă știe doar că la el este „cartierul general”.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar în care ar fi vizați primarul şi un viceprimar, faptele ar  avea legătură cu atribuirea unor contracte de achiziţii publice în schimbul primirii unor sume de bani.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.